Aktywne Wpisy
johnmaverick +3
siema! mieszkam w samym centrum, woda podniosła się błyskawicznie o metr, zalewa już niektóre zejścia, podesty, schody, dostałem info w nocy od służb, że zalało most w marszowicach, jest zamkniety, woda sie przelewa, na treśnie pokazuje dopiero 450 cm, ale tutaj widac róznice, woda zapiernicza duzo szybciej i wyżej niz jeszcze kilka godzin temu
#wroclaw #powodz
#wroclaw #powodz
jmuhha 0
"Rozmawiałem z wszystkimi ugrupowaniami, bla bla bla, zarówno PiS jak i PO chcą rządzić z PSLem, obie partie przekonują, że mają większość więc niech PSL się wypowie, na Premiera desygnuję Władka Kosiniaka-Kamysza" -
No i wszyscy r-------i jak gnój po polu:
- PiS bo przecież od dawna mówią, że Duda da im premiera + jest szansa stracić władzę już w listopadzie jeśli opozycja na to pójdzie
- KO no bo przecież miał być Tusk, dodatkowo atakując propozycję PADa narażają się na śmieszność (PiS będzie atakował: "no przecież dał waszej koalicji premiera")
- PSL bo w razie wycofania się jest ryzyko, że Duda powie, że opozycja jest niepoważna to wyznaczam teraz PiSiorów, a w razie przyjęcia gambitu cała misterna układanka ministrów i marszałków jest r-------a
- Lewica no bo przecież jak mogą zaakceptować konserwę na premiera, Tusk wydawał się kompromisem
- Konfa w sumie nie bo i tak już są r-------i xD
I teoretycznie Opozycja może się dogadać, że pójdą na ten chytry plan, wytrwają 3/6 miesięcy, żeby pozałatwiać najbardziej palące sprawy i PO wychodzi cała , zgłasza konstruktywne wotum nieufności z wysunięciem Tuska na kandydata na Premiera.
No i tu pojawia się haczyk: czy po tych kilku miesiącach PSL razem z Władkiem będzie skłonne oddać premiera i pewnie niektóre ministerstwa? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Co myślicie o takim zagraniu?
#polityka #pis #po #duda #prezydent #premier #opozycja #psl #kosiniakkamysz #wybory
Komentarz usunięty przez autora
1. czekamy według konstytucyjnego terminu aż desygnowanemu premierowi minie termin na zebranie wotum i Rady Ministrów, efekt jest dokładnie
Ha! Patrzcie!
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/spotkanie-opozycji-z-prezydentem-donald-tusk-zdradza-kulisy-relacja-na-zywo/jxdtnlf
1. Przy osobistej niechęci do Tuska nie dopuścić by powołać go na premiera, a jednocześnie mieć za premiera kogoś z kim lepiej wyobraża sobie współpracę
2. Nie wyjść na durnia przed społeczeństwem bo przecież przekazał władze opozycji tylko ta nie chciała
3. Nie być atakowanym przez PiS, że nie przekazał im władzy jako największemu ugrupowaniu w Sejmie bo "skoro mówiliście że chcecie (PiS) wejść w koalicję z PSL to dogadajcie się z Władkiem, którego mianowałem
Takze nawet jakby Duda tak probowal glupio zagrac, to Kosinak sie nie zgodzi. Po prostu znisczylo by go to politycznie. A obecnie sporo osiagnal i zechce to utrzymac.
W sumie nie wiem po co az tyle
Tyle bo serio szkoda czasu na glupotki.