Wpis z mikrobloga

#wybory #polityka Najbardziej śmieszyły mnie te przedwyborcze dysputy zwolenników totalnej opozycji."Ooo, ja będę głosował na trzecią drogę, bo jestem jednak nie aż tak liberalny w kwestiach światopoglądowych", "Ooo, a ja na lewicę, bo państwo w końcu musi zacząć budować mieszkania", "Ooo, a ja na PO, bo ja to taki bardziej liberał".. Przecież ludzie, głos oddany na obojętnie jaka z tych 3 partii był de facto głosem oddanym na Donalda Tuska.. Czym wyście się łudzili?
  • 3
@GwachQar: Ja doskonale pamiętam czasy 2007-2015, kiedy Donald Tusk miał realny wpływ na polska politykę i nie były to czasy dobrobytu tak jak było przez ostatnich 8 lat..
via Android
  • 0
@Balonowy21 Ja też pamiętam te czasy i osobiście porównywanie PIS do PO nie jest na miejscu.
Oczywiście PO nie jest idealne, ale nie ma alternatywy. PiS zaoferuje to co było przez 8 lat albo nawet gorszej. Konfa zaoferuje państwo katolickie, a ich pomysły gospodarcze np uproszczenie podatków wcale nie jest uproszczeniem tylko przenoszeniem z ustawy do rozporządzenia i później "oooo zobaczycie nasz pomysł ma 46 stron zamiast 500" xD
No tylko też