Wpis z mikrobloga

Nie znałem, nie znam i raczej nie poznam grupy dającej się łatwiej manipulować niż wykopki. Nawet ludzie oglądający TVP nie są chyba aż tak naiwni. Rok temu jeszcze materiały typu "Ukrainiec na kogoś napadł" nie robiły na nikim tu wrażenia poza małą grupką ruskich trolli. Z jednej strony każdy był świadomy, że nie każdy Ukrainiec będzie święty. Z drugiej wiele takich newsów okazywało się potem baitami, albo miało głębsze dno. Z trzeciej strony i sami Polacy potrafili zachować się wobec Ukraińców w niezbyt miły sposób. Dziś jednak wystarczy byle artykuł o złym Ukraińcu by naglę wzywać do wypędzenia ich z Polski. Inna sprawa to nagłe ciągłe nagłaśnianie korupcji na Ukrainie i porównywanie jej z Rosją oraz używanie tego jako argumentu by się od niej odciąć. W takim razie ja tylko przypomnę jak Polska wyglądała w latach 90 kiedy szerzyła się przestępczość zorganizowana, korupcja była przeogromna, a macki rosji wciąż mocno nas oplatały. Zresztą nawet dziś jeszcze całkowicie nie wyrośliśmy z mentalności wschodniej czego dowodzą ostatnie rządy prawa i sprawiedliwości. Ciekawe co by było gdyby wtedy Niemcy powiedziały nam NIE przy wstępowaniu do UE. Ukraina mierzy się z licznymi problemami, ale w przeciwieństwie do Rosji wykazuje jakąś wole zmiany, a to już coś. Na pewno natomiast nie powinniśmy jej zostawić Rosji na pastwę losu. Czy wyście ogłupieli? Wole już nawet skorumpowaną Ukrainę, ale wrogą Rosji niż druga Białoruś przy granicy. Jak widać część wykopków ma jednak inne zdanie.

#ukraina #wojna #rosja #przemyslenia #polityka
Pobierz Al-3_x - Nie znałem, nie znam i raczej nie poznam grupy dającej się łatwiej manipulow...
źródło: ujuhuh
  • 2
@Al-3_x: Polski naród w znacznej części to prymitywy i idioci, więc nie dziwi ich żałosne zachowanie. Pis sprał im mózgi tak szybko, że putek to przy nich się mógł uczyć, więc co do Ukraińców to też żaden problem zrobić z nich wrogów narodu.