Cześć, wytłumaczyłby mi ktoś dlaczego np. na takim fb widzę, że ludzie wystawiają ogłoszenia dotyczące kupna/sprzedazy czystej spółki? Na studiach o tym nie miałem ( ͡°͜ʖ͡°) #biznes
@SzamanMateusz: Bo ktoś może potrzebować „na już” a samo założenie spółki potrafi trwać kilka tygodni. Ja na rejestracje czekam już 2,5 tygodnia i nikt nic nie wie
@SzamanMateusz: To co wyżej + ktoś może chcieć szybko pozbyć się spółki, bo jednak plan nie pyknął, finansowanie się wysypało, walidacja produktu nie przeszła i dziesiątki innych powodów
@SzamanMateusz: Większość banków wymaga, aby spółka działała przynajmniej rok, aby otworzyć linię kredytową, czy rozpatrzyć pozytywnie inne wnioski o finansowanie
@SzamanMateusz: Nie tyle ze zbudowaną zdolnością, co po prostu odleżaną na tyle, że można próbować starać się o finansowanie. Spółka roczna z obrotami, dochodem czy nawet zyskiem jest i tak lepszą kandydatką do kredytu niż dwuletnia czysta, bez żadnych operacji
Wszystkim pisowcom krzyczącym że Tusk wycofuje się z obietnic socjalnych prawilnie przypominam: dokładnie dlatego na nich głosowaliśmy. Plan realizuje się w 100% XD
#biznes