Wpis z mikrobloga

Gdzie byście wyjechali gdyby szło na większą wojnę?

Ja wybieram Amerykę Południową, ew jakieś fajne wysepki i tam sobie żyć w miarę skromnie.

#ukraina
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Pipot: Kiedy oni uciekali, kraje nie miały do dyspozycji takich środków masowego rażenia, pewnie stąd ten niepokój. Jeśli dojdzie do III wojny swiatowej, zginie mnóstwo cywilów
  • Odpowiedz
@EzioAuditoreDeFirenze: Ja wybieram południe USA lub jakąś pustynię przy granicy z Meksykiem, względnie RPA, jakiś kraj ameryki płd lub centralnej czy najrealniejsza szansa na ewakuację to Skandynawia (trudny teren do konwencjonalnej wojny oraz w zasadzie neutralny politycznie i mogący się sam wyżywić rejon świata)
  • Odpowiedz
@Pipot: Tylko frajerzy broniliby tego prządku co panuje teraz po okrągłym stole. Ja mógłbym walczyć jedynie dla wolności budując od nowa kraj, nie po to by być zniewolonym w chorym ustroju.
  • Odpowiedz
@Lysy_i_slepy: Ogarnij się, co najwyżej wyślą żołnierzy zawodowych na Ukraine (o ile w ogole). W momencie kiedy zaczna brać rezerwistów itd. Będzie to oznaczało że Rosjanie znowu maja ochote sie zatrzymać w Berlinie. Nikt tu nie bedzie wysylac niewyszkolonych żołnierzy na Krym.

@sanger: Patrz moją wypowiedz wyżej. Nikt nie będzie wysyłać rezerwistów na Krym. Jeśli znowu otworza pobór to pewnie Rosjanie beda stać przy naszych granicach.
  • Odpowiedz
@Lysy_i_slepy: Bo j wiem? przede wszystkim jest tam armia, policja i jakakolwiek produkcja przemysłowa doktóra pomogła by utrzymać życie ludności na jakimś poziomie. Zresztą wiele zależy ile luda z Europy i względnie z USA by zwiało do RPA
  • Odpowiedz