Wpis z mikrobloga

#lazienka #mieszkaniedeweloperskie #mieszkanie
Hejka takie pytanie do osob ktore maja mala lazienk w mieszkaniu (mala mam na mysli 4-5 m2). Czy obok pralki udalo sie wam tam wcisnac suszarke do ubran? Jesli jedna stoi na drugiej to jak jets to montowany zeby nie uszkodzic suszarki podczas gdy pralka wiruje?
Dzieki za odpowiedzi.
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JudeMason: nic się suszarce nie stanie, stawiasz dedykowany łącznik na pralkę i na to suszarkę. Niektóre łączniki mają w komplecie jeszcze pasy którymi spinasz jedno z drugim dla bezpieczeństwa ale nie jest to konieczne
  • Odpowiedz
@JudeMason: zbudowałem sobie stelaż z drewnianych blatów kuchennych. Pralka na dole. Suszarka na górze. Elegancko już czwarty rok działa. Tylko pamiętaj że suszarka bardzo mocno podbija wilgoć w pomieszczeniu.
  • Odpowiedz
@Badyl69: Suszarka z pompą ciepła nie podbije wilgoci. Wilgotne powietrze z suszenia ubrań jest wykraplane w obiegu zamkniętym i woda trafia do pojemnika/do odpływu jeśli podłączysz
  • Odpowiedz
To ciekawe bo na logikę nie powinno tak się dziać. być może gdzieś jest nieszczelność w obiegu powietrza suszarki. U mnie stoi w malutkiej kanciapie 2m2 i jest w niej całkowicie sucho.

Z drugiej strony nawet jeśli tak jest to i tak nie ma porównania z suszeniem na stojaku w mieszkaniu zimą. Te 3-4l wody które są do wylania po cyklu suszenia miałbyś całe w powietrzu
  • Odpowiedz