Wpis z mikrobloga

Do rzygających żółcią frustratów; żaden szanujący swoje zdrowie profesjonalny piłkarz, zwłaszcza grający w zachodnim klubie, nie będzie się narażać na kontuzje ślizgając po sztucznej murawie. Zwłaszcza, gdy nawierzchnia jest dodatkowo śliska od lejącego deszczu. Tak, nasi zawodnicy się oszczędzali i trudno być tym zdziwionym. Na co komu głupia kontuzja w starciu z amatorami? Wczoraj oglądaliśmy po prostu patologiczną gierkę treningową, a pierwszym sprawdzianem Probierza będzie dopiero niedzielne starcie z Mołdawią.
Mnie z wczorajszego "widowiska" cieszy debiut Pedy, ciekawe wykorzystanie Frankowskiego jako bocznego rozgrywającego/schodzącego napastnika, coś w stylu Iniesty/Hazarda zachowując wszystkie proporcje. Ładnie wyglądały też trójki Zieliński-Szymański-Milik, poruszali się blisko siebie, grając na jeden kontakt, zobaczymy jak to będzie wyglądać na NORMALNEJ PIŁKARSKIEJ MURAWIE w niedzielę.
W niedzielę bijemy Mołdawię, w Listopadzie Czechów, w obutych spotkaniach Patryk Peda gra tak jak wczoraj, czyli świetnie, a Probierz otrzymuje dodatkowy bonus od mediów za wynalezienie w trzeciej lidze nowej podpory defensywy.
#reprezentacja #pilkanozna
Ryneczek - Do rzygających żółcią frustratów; żaden szanujący swoje zdrowie profesjona...

źródło: plsk

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@JoeGlodomor: nie wiem, co konkretnie, tzn jaki składnik wpływa na ryzyko kontuzji grając na sztucznej murawie
Ja kopię amatorsko i wiem, że moje nogi do sztucznej murawy się nie nadają, po kilku sprintach czuję metalowe paliki w piszczelach, jest tak twarda dla moich nóg, inaczej na niej hamujesz, inaczej zrywasz się do biegu. Drużyny nie posiadające boiska z normalną nawierzchnią powinny rozgrywać swoje mecze w innym kraju, to jest patologia,
  • Odpowiedz
@Ryneczek: Tak tak, jedyne co oni mogą bić to konia w domu, z kelnerami wymęczone 2:0 xDDD Posiadanie piłki 66 do 34 z kelnerami XD chłopie o czym my tu mówimy. Ci ludzie jutro wstawają do roboty XD
  • Odpowiedz
  • 1
z kelnerami wymęczone 2:0 xDDD

@loty-luju: Nic tu nie było wymęczone, od 4 minuty wynik został ustalony, Wyspiarze przez cały mecz nie oddali celnego strzału, 97 minut kontroli wydarzeń boiskowych i oszczędzania własnego zdrowia grając na sztucznej nawierzchni, nie wiem z czym masz problem
  • Odpowiedz
Do rzygających żółcią frustratów; żaden szanujący swoje zdrowie profesjonalny piłkarz, zwłaszcza grający w zachodnim klubie, nie będzie się narażać na kontuzje ślizgając po sztucznej murawie.

@Ryneczek: a w pozostałych meczach na normalnej murawie to się angażowali? xD
  • Odpowiedz
Ci ludzie jutro wstawają do roboty XD

@loty-luju: Nie wstają, w niedziele mają mecz z Czechami i oni mają normalne zgrupowanie jak inne reprezentacje.
  • Odpowiedz
@GeWa: Gadasz chłopie jak debil xd mają zgrupowanie bo chyba grają z innymi reprezentacjami tak? ale na codzień to zwykli pracownicy w jakichś firmach dla których piłka nożna to tylko hobby XD to jest wstyd wstyd i jeszcze raz wstyd. Jeśli dla was taka gra wygląda dobrze z ludźmi którzy pracują w innych zawodach to nieźli jesteście xD Może po mołdawii w końcu wam sie oczy otworzą ze te patalachy
  • Odpowiedz