Aktywne Wpisy
mefju1 +1102
Drodzy wykopowicze.
W dniu 29.07.2024 w godzinach wieczornych (około 22) w moim mieście Sierpc (09-200) doszło do MORDERSTWA. Człowiek chory psychicznie (~39 lat) zadźgał mojego wujka zadając mu ponad 20 ran kłutych nożem. Sprawca był leczony psychiatrycznie, przebywał w ośrodku zapobiegania zachowaniom dyssocjalnym w Gostyninie. Ostatnio po wyjściu ze szpitala zaatakował nawet swojego ojca nożem, który mimo namowy komendanta o złożeniu pozwu o ubezwłasnowolnienie nie złożył od razu. Stanowił on zagrożenie dla
W dniu 29.07.2024 w godzinach wieczornych (około 22) w moim mieście Sierpc (09-200) doszło do MORDERSTWA. Człowiek chory psychicznie (~39 lat) zadźgał mojego wujka zadając mu ponad 20 ran kłutych nożem. Sprawca był leczony psychiatrycznie, przebywał w ośrodku zapobiegania zachowaniom dyssocjalnym w Gostyninie. Ostatnio po wyjściu ze szpitala zaatakował nawet swojego ojca nożem, który mimo namowy komendanta o złożeniu pozwu o ubezwłasnowolnienie nie złożył od razu. Stanowił on zagrożenie dla
placebo_ +282
całą inbę o rzekome transkobiety mogę podsumować jednym obrazkiem. dla niektórych krótkie włosy to już równa się chłop XDD #paryz2024
Tutaj możecie przeczytać, jak Naczelna Izba Lekarska doczepiła się różnych drobiazgów w planie nowo otwartego kierunku lekarskiego w Kaliszu, co poskutkowało donosem do prokuratury i ostrzeżeniem, że możecie sobie studiować, ale akredytacji PWZ nie dostaniecie.
Moglibyście też poczytać tutaj, ale nie poczytacie, bo aby wejść na ten branżowy portal trzeba udowodnić, że jest się lekarzem.
A w IT? A w IT jak w lesie. Jak tylko jakiś małpiszon dorobi się gdzieś tytułu seniora, to zaraz zakłada bloga, głosi darmowe konferencje, albo - o zgrozo! - idzie uczyć do bootcampu lub go zakłada. Co więcej, każda propozycja założenia związku zawodowego informatyków (na wzór NIL czy różnych rad adwokackich, notarialnych, radcowskich, itp.) jest wyśmiewana, bo hehe komunizm, Korwin powiedział, a w ogóle to 30k należy się i będzie wpływać samo z siebie do końca życia bez żadnej ingerencji.
#pracait #programowanie #programista15k
@Werdna: a ja bym chciał utrzymać niską podaż programistów, by zachować swoją pozycję.
Nie wiem, czy się orientujesz, ale w pipelinie na politechnikach buduje się właśnie jakieś 200k programistów. Jak myślisz, jak wpłynie to na rynek?
@voov100: chyba żartujesz. Przedsiębiorstw jest tyle ile zleceń i ani trochę więcej. To tak jakby powiedzieć, że 200k więcej fryzjerów będzie pożyteczne, bo powstanie więcej zakładów fryzjerskich. No i błąd, bo jeśli głów do ostrzyżenia nie przybędzie, to i punktów obcinających również.
@voov100: A to oczywiście spowoduje spadek cen usług? Czy może dodatkowe zyski z niższych płac zostaną w korporacjach? :(
@CamusVevo: Ten problem pojawił się dużo przed kadencją pisu, a w zasadzie jest "od zawsze". Do tego pis dał lekarzom chory hajs w pandemię w ramach dodatków covidowych, coś mi z tą propagandą i walką pis vs lekarze nie gra. No ale skoro to propaganda pisu to przepraszam już zmieniam zdanie żeby mnie NPCe nie zwyzywały xDD
@BreathDeath: oczywiście PR robiony jest w ten sposób, żeby w żaden sposób tego nie powiązać, bo ZZ są dla roboli, ale w praktyce działają jak mix cechu i ZZ.
Jak by nie było korpo i tak nas wydymają, tutaj raczej chodzi o to czy ważniejsze dla gospodarki i całego społeczeństwa
@Romska_Palo_Ul_Laputa: Rozumiem że uważasz to za coś dobrego XD