Wpis z mikrobloga

Jak ktokolwiek kto mieszka w takim #uk jak poleci do Berlina np może potem spokojnie wrócić do siebie do kraju i dalej szczęśliwie żyć w tym syfie brudzie chodnikach zaklejonymi gumami I wymiocinami, dworcami które śmierdzą od spalin. Przecież to jakaś tragedia jest
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@leopard w każdym mieście będą tereny bardziej czyste i bardziej brudne, w UK z mojego doświadczenia są biedne albo bardziej brudne tylko, albo brudne że trzeba uciekać
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@groman43 widac czasem jak się rano idzie, że ludzie którzy prowadzą kawiarnie czy sniadaniarnie zmywają bleachem takie rzeczy, potem zostają takie piękne ślady, łatwo poznać co tam było, może Brytyjczycy mają jakieś bardziej wrażliwe żołądki
  • Odpowiedz
@lajdak: no ale ty porównujesz UK, kraj, do Berlina, miasta. Teraz porównaj centrum Londynu do centrum Berlina, z mojego doświadczenia nie ma różnicy, jest czysto. A przedmieścia to różnie, zarówno tu i tu znajdziesz czyste jak i syfiaste, więc nie wiem o co ci chodzi.
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@leopard mam większe doświadczenie z polską i jest o kilka rzędów dużo czyściej po prostu tutaj napisałem Berlin bo ludzie zazwyczaj latają do stolic ale Brytyjczycy raczej częściej odwiedza Berlin bo dla niektórych z nich Polska to to samo co Ukraina
  • Odpowiedz
@lajdak: no to jakoś pokretnie swoją tezę próbowałeś udowodnić :)
Tak, Polska jest czystsza niż UK i tutaj chyba nikt się nie będzie z tym kłócił.
  • Odpowiedz
i dalej szczęśliwie żyć w tym syfie brudzie chodnikach zaklejonymi gumami I wymiocinami, dworcami które śmierdzą od spalin.

@lajdak: A próbowałeś wyjechać poza Doncaster? xD
  • Odpowiedz
@lajdak: przypominaja mi sie Polacy z UK ktorzy mieszkaja w melinach dla emigrantow w wiekszosci na pokojach w jakichs zadupiach gdzie psy dupa szczekaja albo slumsach w duzych miastach i krzycza ze UK ale bszydko fuj polska gurom. Male miasteczka w UK sa przepiekne, a nowe rejony po ‘ dojrzeniu ‘ gdy juz pojawi sie natura, kwiaty drzewa to normalnie szczena opada, jak z bajki. No ale w takim miejscu
  • Odpowiedz
@Krulsalomon: w UK tylko małe wsie (szczególnie w parkach narodowych) są ładne. Tylko i wyłącznie. Każde miasto, z Londynem na czele, to kupa straszna. Poza tym wszystkie twoje wróżenia z komentarza odbiegają praktycznie w 100% od rzeczywistości, więc trudno (i bez sensu) z tym dyskutować. Jedyne w 50% sensowne zdanie to te przedostanie.
  • Odpowiedz
@lajdak: taki ze pieprzysz glupoty, a w Berlinie bylem i w niektorych dzielnicach + w okolicach centrum gdzie jest ten sowiecki pomnik doslownie szklane butelki walaly sie pod nogami. A o dworcu nie wspomne od bezdomnych po syf typu opakowania, resztki jedzenia itd. Polska jest czysciejsza, nie wszedzie ale jesli chodzi o najwieksze miasta to tak.
To nie sa projekcje tylko 90% Polakow plujacych na UK nigdy nie widzialo sumy
  • Odpowiedz