Wpis z mikrobloga

Chodzi tutaj głównie o wymianę nawierzchni bitumicznej wraz z wymianą krawężników. Te prace już trwają na ul. Synów Pułku i Krasickiego. W pierwszej kolejności realizujemy tę nitkę, która znajduje się bezpośrednio w sąsiedztwie linii tramwajowej. W ciągu kilku najbliższych tygodni będziemy skutecznie kończyć pracę na długości jednej nitki i przystępować do drugiej. Dodatkowe zadanie na pewno nie zostanie ukończone w tym roku ze względu na okres zimowy. „Białe plamy” zostaną finalnie wyeliminowane do końca czerwca przyszłego roku. Mimo tego, że termin pierwotnej inwestycji to 16 października 2023, to aneks do umowy ma zostać wykonany do końca czerwca 2024 roku.

https://gazetaolsztynska.pl/976476,Zegar-tyka-Do-ukonczenia-inwestycji-tramwajowej-w-Olsztynie-zostalo-10-dni.html

coooooo??? czy ja coś przegapiłem czy do tej pory w ogóle nie było mowy o tym, że będą sie z tym pieprzyć przez kolejne pół roku? myślałem że skoro tramwaje mają ruszyć od nowego roku to wtedy wszystko będzie zrobione a tutaj taki zonk xD #olsztyn