Wpis z mikrobloga

Przypominam jak profesjonalnie dzialala policja i wszystkie inne sluzby w panstwie zarzadzanym przez nowego mesjasza wykopkow pana Donalda Tuska. Zobaczcie na ten profiesjonalizm, poszanowanie praw czlowieka i godnosci osobistej. Ahhhh i te apolityczne sady mmmmm miodzio po prostu. Teskno wam za tymi biarusko-putinowskimi metodami prawda? Glosujcie na ryzego. To nowy wybawiciel wykopkow i obronca praworzadnosci ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#polityka #polska #konfederacja #bekazlewactwa #bekazpisu #pis #wybory #4konserwy #neuropa #wydarzenia
JulianGangol - Przypominam jak profesjonalnie dzialala policja i wszystkie inne sluzb...
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JulianGangol:
"Policja zaatakowała demonstrantów. Za pobicia demonstranta Daniela K. nieumundurowany policjant na służbie Karol C. został skazany przez Sąd Okręgowy w Warszawie na 1,5 roku pozbawienia wolności, w zawieszeniu na 3 lata, oraz zakaz wykonywania zawodu policjanta przez 8 lat." https://pl.wikipedia.org/wiki/Marsz_Niepodleg%C5%82o%C5%9Bci

Jak to wygląda za PiS: https://oko.press/boa-dusiciel-nadkom-grzegorzewski
  • Odpowiedz
@JulianGangol: Mnie straszono Kaczyńskim w okresie Studiów, aż państwo policyjne za rządów peło ze swoimi pieskami nie zrobili mi kontroli osobistej na środku ulicy.

Wczoraj po południu (24.02.2012) w centrum miasta Krakowa poczułem się, jak bym żył w państwie policyjnym. Straciłem swoją godność, zostałem przymusowo zatrzymany przez policję w cywilu na 20 minut. Powód jak to powiedział nerwowo się zachowywałem. Dziwna jest ta nerwowość jeśli wysiadłem z tramwaju idąc szybkim krokiem do domu oddalonego od przystanku 100 m. Niestety 10 m przed wejściem zostaje pociągnięty za kurtkę i mocno zatrzymany. Nie pozwolili mi zadzwonić po osobę z kamienicy. Na oczach przechodniów zostałem skontrolowany, przesłuchany i obmacany z góry na dól. Na deszczu kazali mi rozpiąć kurtkę, jakby to było lato... Zostałem wypytany o u----i, ostre narzędzia jak jakiś najgorszy bandzior. Gdy zażądałem potwierdzenia przeszukania odpowiedział, że takie coś mi się nie należy. Chodź wsadzał rękę do kieszeni, jak i plecaka. Po chwili, gdy zrobił się raban od przechodniów i ktoś powiedział, że dzwoni po policję w końcu mnie wypuścili. I poszli nie chcieli czekać na wezwaną Policje przez przechodniów.. Padały z ich strony takie kuriozalne pytania co ja tutaj robię, co mam w plecaku, a gdy zobaczyli dwa telefony. Padło nawet pytanie, czy może ich nie ukradłem.

Mam wobec tego pytanie do osób obeznanym w prawie. Co na to mówią przepisy, konstytucja ? Czy może obywatel na 20 minut, lub dłużej traci swoje wszelkie prawa?

Nawet o potwierdzenie z kontroli zapytałem się obecności mojej osoby znajomej. I powiedział, że nic takiego się
  • Odpowiedz
Pracę stracił i emeryturę mundurową pewnie też. Teraz można odpalić granatnik i jest git.

@fu8ch: Z granatnikiem czeka nas jeszcze nieoczekiwany zwrot akcji, myślę, że już niedługo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@JulianGangol: jeżeli to orzeciwstawimi obecnej sytuacji to bylo zdecydowanie lepiej.
Jakiś losowy skopany narodowiec sebix > systemowe niszczenie praworządności.
Wybieram to piwrwsze. Kolejny powód by zagłosować na Tuska.
  • Odpowiedz
@ElMatadore przecież to bardzo długo trwało, a i tak olewali presję społeczna. Sprawa była bulwersująca prawie tak bardzo jak podpalenie budki przy ruskiej ambasadzie, na rozkaz Sienkiewicza z Po
  • Odpowiedz
  • 1
@Tymajster: aha czyli mozna kopac i napadac na czlowieka ktory sobie idzie ulica i nic nie zrobil bo to sebix. Sebixa wolno skopac bo to gorszy sort czlowieka. Fajne tam macie w tej platformie myslenie.
  • Odpowiedz
aha czyli mozna kopac i napadac na czlowieka ktory sobie idzie ulica i nic nie zrobil bo to sebix

@JulianGangol: nie wolno tak robić, skad ci to przyszło do głowy xd jesteś jakimś psychopatą...
Nie jestem członkiem Platformy Obywatelskiej.
  • Odpowiedz