Wpis z mikrobloga

@ZapasoweKonto: Czemu do lewaków? Akurat większość wykopowego lewactwa wydaje się mieć liberalne poglądy gospodarcze.

Interwencjonizm państwowy i sprzeciw wolnemu rynkowi to wymysł narodowych socjalistów, vel Patriotów, vel Jedynych Prawdziwych Polakuf. Ale żaden z nich nie będzie dyskutował na tak niewygodny temat i się odetną twierdząc, że jest wiele ugrupowań narodowców i każde ma inne poglądy odnośnie gospodarki.
@Paralotnia: Ale ja też tak robię, tylko chodzi o to, że według lewaków rząd ma się opiekować ludźmi. A pomyśl sobie że to ty temu człowiekowi pomogłeś, bez udziału rządu.

@FilipChG: "Jest masa ludzi, którzy nie potrafią przez swoje choroby i brak możliwości samodzielnego życia."

Od czego są fundacje, kościoły na ten przykład często zbierają na domy samotnej matki czy inne sierocińce. Poza tym od czego ma się znajomych, sąsiadów
@Paralotnia: No to po co masz płacić podatki, opłacać całą tę machinę urzędniczą, skoro możesz dać takiemu człowiekowi potrzebującemu piątaka.

Skoro tak pięknie żyjemy, państwo o nas dba, to dlaczego cały czas słychać jak to potrzebne są pieniądze dla sierocińców. Dlaczego mamy bezdomnych skoro płacimy podatek na to, aby tych bezdomnych nie było?
@Paralotnia: Jeju, to kurde powiedz mi, dlaczego jest tyle pijaków? SKORO PAŃSTWO MA WERYFIKOWAĆ?

Chyba lepiej wiesz ty, że facet spod piątki ma ciężką sytuację i potrzebuje pomocy, a ten pijak spod ósemki strasznie pije i mu się nic nie należy.
@Paralotnia: No bo widać nie dorosłeś.

Jak ktoś chce, to niech pije tylko NIE ZA MOJE PIENIĄDZE. Jak sobie lubi wypić, to niech pójdzie pracować aby mieć pieniądze na to picie.

Teraz jest taka sytuacja, są patologie, które piją do nieprzytomności, są cały czas upojeni i nie pracują, a potem przychodzą żeby im DAĆ bo są biedni.

Druga sprawa jest taka, że ty gdy mieszkasz w Pcimiu Dolnym, znasz ludzi więc