Wpis z mikrobloga

Czy Maciej Stuhr to kiepski aktor? Ostatnio mam "szczęście" trafiać na Pana Macieja Stuhra w telewizji - zarówno starsze jak i nowsze seriale/filmy. Poczynając od starszych "kultowych" komedii (Chłopaki nie płaczą) a kończąc na nowszych serialach (Szadź, Belfer). Wszędzie taki sam. Mam też wrażenie, że gra twarzą zbyt teatralnie/wyraźiście. Nie widziałem go nigdy w teatrze.
Staram się też patrzeć na samą grę aktorską - ojca i syna Stuhr wyjątkowo nie trawię pod względem prywatnych zachowań politycznych, czy megalomanii natomiast ojca Jerzego Stuhra uważam za wybitnego aktora.

#film #filmpolski #seriale

Czy Maciej Stuhr jest dobrym aktorem?

• Tak 29.9% (26)
  • Nie 55.2% (48)
  • Nie mam zdania 14.9% (13)

Oddanych głosów: 87

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bachus: imo jest słaby, jedyne co, że się czuje swobodnie przed kamerą, z racji tego, że praktycznie całe życie w tym siedzi, dzięki ojczulkowi
  • Odpowiedz
@bachus: nie jest, dobry aktor powinien rozdzielać życie zawodowe od swoich poglądów. To samo tyczy się starego Stuhra, Jandy, Pazury i całej tej reszty, która udaje że umiejętność nauczenia się scenariusza na pamięć robi z nich elitę narodu i daje uprawnienia do pouczania plebsu. Bez względu na opcję którą wspierają, aktor jest od grania, a nie p---------a głupot poza sceną.
  • Odpowiedz
@bachus: Stuhr jest na poziomie złotej trójki Polskiego kina (Szyc, Adamczyk, Karolak). Totalne drewno, a film z nim może być dobry tylko jak inne aspekty go uciągną. Mało jest aktorów, którzy mają wybitny warsztat, ale nie jest to warunek konieczny żeby być postrzeganym jako dobry aktor.
Dorociński wcale nie ma dużo lepszego warsztatu, ale umie wybrać sobie takie rolę, że wypada przy Stuhrze jak Lambo przy Dacii Logan.
  • Odpowiedz