Aktywne Wpisy
spreparowany +114
Mimo fajnych walk i dobrej rozrywki największy plus Bitej Śmietanki to brak mś#!$%@? i dodanie Filipa, jeszcze z czasów komentatorki lola fajnie się go słuchało, budował fajne emocje #famemma
dzkeson +70
Przecież to gowno jest ustawione XD jury dostaje dyrektywy jak głosować, żeby wygrał ich pupilek po zaliczeniu głosów widzów.
Nie wierzę, że zdecydowana większość krajów jednogłośnie zdecydowała, że akurat Szwajcaria dostanie 12pkt bez dyskusji między sobą. U mnie wśród znajomych każdy miał innego faworyta i jest to normalne, więc taka jednomyslnosc jest po prostu niemożliwa tym bardziej że ta piosenka nie była jakaś wyśmienita, nie była też najgorsza - była średnia.
Podejrzewam,
Nie wierzę, że zdecydowana większość krajów jednogłośnie zdecydowała, że akurat Szwajcaria dostanie 12pkt bez dyskusji między sobą. U mnie wśród znajomych każdy miał innego faworyta i jest to normalne, więc taka jednomyslnosc jest po prostu niemożliwa tym bardziej że ta piosenka nie była jakaś wyśmienita, nie była też najgorsza - była średnia.
Podejrzewam,
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Wszyscy widzimy co sie teraz dzieje. Wybrażanie co by się stało. gdyby Tusk spełnił swoja obietnice wyborcza i wdrożyl program "kredyt 0%", gdzie rata przy 500k wynosiłaby 1333 zł xD?
Te kredyty to elektrowstrząsy dla zdychającej branży. Budowy i tak stoją mimo tych kredytów. Nowych domów ludzie nie rozpoczynają.
W tamtym roku czy dwa lata wcześniej sprzedawcy na składach byli jak księżniczki. W tym roku sami zabiegają o klienta.
Ogólnie w każdym kraju rząd na pewnym etapie próbuje w ten sposób podtrzymać branże budowlaną i nigdy to się nie udaje. Mamy stagflację w tym momencie i ładowanie kasy przestaje wystarczać.
@bugzer: Ludzie mogliby sobie kupić pierwsze mieszkanie na własność? No faktycznie niebywały koniec świata.
Równolegle trzeba zrównać opodatkowanie dochodów z najmu z "normalnymi" dochodami + obowiązkowa rejestracja lokali które ludzie wrzucają w airbnb (jak to robi większość stolic w Europie).
Mówię co było w Lubelskiem. Rok czy dwa lata temu ekipy budowlane robiły łaskę, że odbiorą telefon. Dzisiaj sami szukają roboty.
@bugzer: no właśnie proste, ja np wynajmowałem a teraz sobie kupiłem na kredyt 2% własne mieszkanie. Znam jeszcze parę takich osób.
@Morf: kawalerki byłyby po 800k
Już obecnie, w top5 miastach przez program BK2% każde mieszkanie z przedziału 25-50m kosztuje 450-500k. Nieważne jaka lokalizacja i jaki stan, jaki wiek, każde ma taką samą cenę bo każdego kupującego BK2% stać tyle zapłacić.
To jest powiązane z bezrobociem. Jak wzrośnie bezrobocie w tamtych miastach to mieszkania też potanieją. Tylko wtedy ci co teraz czekają na spadki też nie będą mieć kasy albo pracy aby wziąć kredyt.
@bugzer: chcialem napisac, ze wtedy fajnopolacy by sie rozplywali jakie to madre i dobre dla gospodarki, jak robil to pis to bylo glupie i zasciankowe, ale jak robi tusk to europa i wcale nie wplywa na ceny mieszkan i w ogole, ale @Morf mnie uprzedzi xD
Dlatego odsunęli kłamce od wladzy
@tos-1_buratino: Meanwhile rzeczywistość - w tym roku nikt mi nie zrobi fundamentów bo nie mają terminów, budowa ruszy dopiero na wiosnę ( ͡° ʖ̯ ͡°)