Wpis z mikrobloga

@Migfirefox: Ale na jakie? Bo przepisów jest miliony, nie wiem jak robiła @SkieryMonster ale ogólnie sama idea robienia babeczek sprowadza się do połączenia suchych składników z płynnymi za pomocą nawet nie miksera, a łyżki, grudki są mile widziane, i przelania ciasta do foremek.

Ogólnie potrzebujesz masła (lub oleju), mąki, cukru, sody oczyszczonej/proszku do pieczenia, jajek, mleka/wody, opcjonalnie kakao, rum, czekolada, czy cokolwiek co tam chcesz wrzucić. Przykładowy sprawdzony przepis: http://www.kwestiasmaku.com/desery/muffiny_cupcakes/muffiny_czekoladowe/przepis.html, tu
  • Odpowiedz
@Migfirefox: Nie musisz jej dodawać, choć to dziwne co Ci się przytrafiło, mnie nigdy to nie spotkało, to raczej nie jest reguła w zachowaniu czekolady w cieście. W tym przepisie można pominąć kakao i czekoladę i zrobić białą, tylko uzupełnić brak kakao mąką.
  • Odpowiedz