Aktywne Wpisy

Kagernak +191
Nie no brawo, po prostu brawo. Normalnie jest lepiej niż myślałem. Gratulacje wykopie i wszyscy użytkownicy, którzy wyzywali Ukraińców od widlarzy, turańskiej cywilizacji, banderowców, szmaciarzy i innych takich przy wczorajszej aferze z pistoletem z Wrocławia. Zwłaszcza gratuluje kontom, które są tu kilka miesięcy a najgłośniej komentują takie sprawy z jakiegoś powodu. Napisałem wczoraj, że nie wiadomo o co poszło, czy to w ogóle Ukraińcy, czy to prawdziwy pistolet i że nie da

- 20 lat doświadczenia trenerskiego: trochę mniej ale zaokrąglając będzie, zamiast długości lepiej się przyjrzeć formie jego przygody. W zasadzie na poważnie trenował tylko Jagiellonię z jego kumplem prezesem, Cracovię gdzie sam był wiceprezesem, po jednym sezonie w Widzewie i Lechii oraz pół sezonu w Wiśle. Resztę drużyn opuszczał po kilku spotkaniach.
- Nigdy nie trenował nikogo z najwyższej półki dlatego nie miał sukcesów: akurat Wisłę dostał w jednym z jej najlepszych okresów i nie podołał, Jaga i Cracovia to niby nie topka ale wtedy były zespołami aspirującymi, na takie możliwości jakie miał po 1 Pucharze Polski na każdą z drużyn już samemu trzeba ocenić czy można nazwać sukcesem, warto jednak zauważyć że w Jadze było to ponad 12 lat temu.
- Zarzut, że nigdy nie trenował zawodników z półki wyższej niż Ekstraklasa odbił tym, że w Arisie miał jakiegoś gościa za 10 mln EUR: z tym, że był tam dosłownie miesiąc, więc za dużo go nie potrenował xD
- Chwalenie się doświadczeniem selekcjonerskim po roku w U-21 i 2 meczach eliminacyjnych to nie wiem, Michniewicz miał zdecydowanie większe i jakoś nie przełożyło się to na dobre prowadzenie reprezentacji.
- Chwalenie się trenowaniem 11letniego Skorupskiego pominę xD chociaż trzeba mu oddać, że paru piłkarzy z Jagi i Cracovii wypromował np. Piątka czy Frankowskiego.
Ogólnie to mamy tym razem Łysego Bajeranta, będzie się bronił że kogo on to nie trenował i jakie ma bogate doświadczenie, a to typowy przeciętniak z karuzeli trenerskiej Ekstraklasy z osiągnięciami na poziomie Stokowca, bo już taki Skorża, Urban, Michniewicz czy nawet Magiera albo Jacek Zieliński go przewyższają. Jedyne co go wyróżnia na tle ligi to podobieństwo do Guardioli i nietypowe konferencje prasowe.
#mecz #reprezentacja
@Indoles_94: Jakimś specjalistą ds. Probierza nie jestem, ale właśnie odnośnie Frankowskiego czytałem, że został ściągnięty przez Probierza z Lechii, gdzie szło mu kiepsko i w Jagiellonii się odrodził. To myślę, że można Probierzowi dopisać do 'zasług', chociaż też nie jestem tego zwolennikiem, bardziej to takie szukanie zalet na siłę, że parę razy