Brałem gówno od #sfd przez kilkanaście miesięcy, w tym zanieczyszczoną partię. Dzisiaj robię badania krwi na poziom rtęci, jak ktoś chce dostać info z efektem niech zaplusuje ten wpis.
@SzybkieSondy robisz prywatnie czy lekarz dał ci skierowanie? i tylko krew czy też mocz? podobno po włosach też można zdiagnozować więc im więcej się dopytasz tym lepiej. ( ͡°͜ʖ͡°)
@cebekk: tak jako uzupełnienie, już od wielu lat termometry mają gal a nie rtęć. zachowuje się podobnie a nie jest toksyczne. chociaż teraz to i tak już głównie elektronika.
@NieWiemGdzie: a to nie jest zależne od tego jaki rodzaj był to rtęci? z tego co czytałem metylortęć odkłada się w tkankach ale się nie znam więc nie wiem ( ͡°ʖ̯͡°)
@SzybkieSondy: tylko Olimp, tak jak Pan Mariusz Wielki Polak powiedzial. Mam nadzieje ze bedzie git u Ciebie wszystko, pozdro! Ja tam mialem to szczescie ze sfd przeze mnie "przelatuje", wiec tylko olimp.
10 lat temu Rosjanie mieli jeszcze pozytywny stosunek do Polaków i tutaj nawet nazwali Polaka bratem. Później wszystko się zepsuło przez politykę zachodu względem Ukrainy. #wojna #ukraina #rosja #polska #polityka
i tylko krew czy też mocz? podobno po włosach też można zdiagnozować więc im więcej się dopytasz tym lepiej. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@SzybkieSondy: łeee, to wyniki na rtęć i tak dopiero za ok 2tyg.
@Pioter_Polanski: ta, chyba Twoją od używania jej w dwie strony
@cebekk: tak jako uzupełnienie, już od wielu lat termometry mają gal a nie rtęć. zachowuje się podobnie a nie jest toksyczne.
chociaż teraz to i tak już głównie elektronika.