Wpis z mikrobloga

#hotelparadise Sugerując się zajawką RR z końcówki odcinka oraz reklamą TV odcinka z RR to jestem w 100% już pewien, że wchodzi nowy uczestnik na chwilę przed RR. Z racjio tego że dziewczyny siedzą na krzesłach logika podpowiada że produkcja da mu szansę wybrać sobie dowolną dziewczynę. Jeśli Szymon jeszcze będzie mał immunitet to RR będzie przegrube.
Rzuciłem sobie okiem na IG uczestników i wiele osób niby planuje odnosić sie do wydarzeń hotelowych po RR - zastanawia mnie jedno - kiedy między nimi zacznie się walka o followersów na IG. Idąc w zaparte strzelają sobie w kolano, zatem śmiało można powiedzieć że każda osoba atakująca teraz zachowanie Cipocha lub Kori będzie miała boost follow na IG - ciekawi mnie kto się wyłami, szczególnie że przy takim zachowaniu jak teraz gwarantują sobie masowe unfollow w momencie odpadnięcia z programu.
  • 19
@kipman1: mnie najbardziej śmieszy, jak oni tłumaczą swoje perfidne zachowanie, wydarzeniami z przyszłości. Zobaczycie co będzie dalej... wytłumacze po RR... to co oni są jasnowidzami? gnoją człowieka, za to co zrobi w przyszłości? Fajnie tu ktoś napisał o samospełniającej się przepowiedni, no ale ileż można być grzecznym, gdy każdy traktuje się jak wroga/śmiecia. Kurde, tak trudno byłoby napisać, szczególnie niektórym, którzy tylko kierowali się tym co usłyszeli, że przepraszają, nie znali
@kipman1: Odnoszę wrażenie, że oni sami są zaskoczeni tym, co się dzieje. Może myśleli, że publika im przyklaśnie i będzie podziwiać, że tak solidarnie zwalczali paskudną Łucję, która zrobiła im... totalnie nic. Wszyscy są w szoku! :D
Roch (co do którego bardzo się pomyliłam i czego najbardziej mi żal w tym sezonie, bo miałam nadzieję, że może wreszcie ktoś pokaże inny rodzaj męskości, niż prymitywne pohukiwanie i szczucie fiutem) ma w
@heheszka2: bardzo celna uwaga, a najlepsze jest to że oni nie mają świadomości że lincz jaki dostają w social mediach to początek, a treści jakie przekazują jeszcze to zaogniają. Nie wiedzą jak wiele na świecie jest skrajnych idiotów oglądających HP, którzy będą zdolni do niszczenia ich mienia, np. samochodów, do dzwonienia do firm w których pracują domagając się zwolnienia pracowników, a kończąc na realnych groźbach śmieci lub spalenia domu czy mieszkania.
@kipman1: chyba takie wejscie miala Klepessa czy jak jej tam w 4 edycji co podeszla do Mila i wtedy wyleciala ta co tez podjudzala na Wiktorie wiec moze i tutaj tak byc nowy uczestnik z jakimis konkretnymi wytycznymi co do wyboru uczestniczki
@kipman1: ja po każdym sezonie liczę na te masowe unfollowy, ale niestety nigdy się to nie dzieje na tyle zeby było zauważalne… to ze klaun ma nadal 130 tys follow jest dla mnie świadectwem ze te wszystkie szuje tez zdobędą swoją platformę niestety
@Szuruburu102: historia Klauno, Dżdżownicy i Kary znana jest od kolegi montażysty z pracy, który pracował przy HP3 i HP4, a historia Jaya jest z jego jednego z ostatnich lajwów.

@sesame0il zapewne tak będzie - masowe unfollowy mocno przeorają im zasięgi, ale ja uważam i tak że sztucznie sobie podbijają ilość obserwujących - gdy będą przekraczać 50k followersów to będzie można sprawdzić ile a nich jest prawdziwych :)
Łukasz dżdżownica prawie trafił do bagażnika jakichś zwyroli, Karę oblał ktoś benzyną i chciał podpalić za to że odbiła Marcina, a Jay dostał MMSa ze zdjęciem domu z informacją że zostanie zarżnięty i idą po niego.

@kipman1: o matulu,przeraziłes mnie tymi informacjami,domyślałam się że wielu z nich hejt może dobić,
ale że aż tak ? że są aż tak niezrównoważeni widzowie-psychole i posuną się to takich gróźb,masakra
@Amikamamy: ja podałem jedynie przykłady w wersji light - nawet nie poruszałem przykładów ataków na rodzinę (w tym dzieci), prób zatrucia zwierząt domowych i różnego typu innych nieprzyjemności. Ludzie są powaleni, szłyszałem opowieści jak jedna laska będąc fajnką reality chciała pociąć twarz uczestniczce LI - nie udało jej się, ale w sądzie broniła się pokazując swoje komentarze w FB i na wykopu że ludzie lajkowali co pisała i wydawało jej się
@kipman1: to jest szalone,nie pomyślałabym że są świry posuwające się do aż tak drastycznych zachowań, skąd u ludzi aż tytle jadu,nienawiści i agresji ,przecież oglądając takie programy każdy normalny widz zdaje sobie sprawę że to w jakimś stopniu reżyserka, gra z zasadami,montaż z naciskiem na podkręcanie akcji przez TV,
takie świry to zdecydowanie chore psychiczne osoby od zakompleksionych, niespełnionych życiowo po wyjątkowo agresywnych psychopatów, skoro decydują się na takie kroki to
@Amikamamy: zgadzam się - takie uroki 5min w telewizji - a żeby było śmieszniej to produkcja i telewizja wie bardzo dobrze jak to działa i z premedycją podkręca do granic możliwości aby liczby były jak największe. Sam nie raz widziałem na tym forum komentarze wykraczające poza granice przyzwoitości - raz jest to zakompleksiony hejter, raz wylew emocji, a raz będzie to psychol szukający poklasku dla działąń wykraczających poza internet. Nigdy tego
Nigdy tego nie wiemy, dlatego jak ktoś robi coś głupiego w tv to obiektywnie piszmy że postąpił źle, ale nie piszmy żeby zdechł itd bo świr zdecydowanie źle może odebrać takie słowa.

@kipman1: dokładnie ,przecież normalnie myślący czy sfrustrowany ludek zna granice w swojej opini,
ale co innego jest klepanie w klawiaturę a co innego przejść do chorych czynów
zastanawiam się czy wobec tych osób o których wspominasz podjęto jakieś kroki
@Amikamamy: Zapewne to indywidualnie każdy przypadek trzeba by było oceniać, ale nie chcę publicznie więcej pisać.
Napiszę tak: w internecie nie ma anomimowości - na wykopie był kiedyś czynny użytkownik na literkę "b" i zniknął - nie miał bezpośredniego wpływu na psychola, który chciał komuś zrobić krzywdę, ale psychol powoływał się na jego komentarze w swojej linii obrony i użytkownik "b" musiał zostać zdemaskowany. Nie ma już użytkownika "b" na wykopie
w internecie nie ma anonimowości - na wykopie był kiedyś czynny użytkownik na literkę "b" i zniknął - nie miał bezpośredniego wpływu na psychola, który chciał komuś zrobić krzywdę, ale psychol powoływał się na jego komentarze w swojej linii obrony i użytkownik "b" musiał zostać zdemaskowany

czy użytkownik b zniknął sam czy z nakazu sadowego musiał czy dostał szlaban ?spotkała go poza tym inna kara ? chociaż uważam że nie można ponosić
@kipman1: Straszne to, o czym piszesz, ale wiesz, co jest najgorsze? Że nie trzeba być psychopatą, by kogoś skrzywdzić, czy to w poczuciu sprawiedliwości, czy dlatego, że mogę. Było w historii kilka ekstremalnych eksperymentów psychologicznych, które pokazały, jak z normalnych ludzi, często prowadzących dobre życie i cieszących się znakomitą opinią, mogą wyjść potwory, gdy da się im na to przyzwolenie. Eksperyment więzienny Zimbardo czy eksperyment Milgrama, pokazujący wpływ autorytetu na ludzi,
@kipman1: o tym samym myślałam i obawiam się, że może się to tak skończyć jak z uczestnikami z 4. edycji, dlatego też tak bardzo dziwi mnie ich zachowanie teraz. Oni jednak nie mają takich obaw w ogóle. Kilka dni temu ktoś zadał pytanie Szambinie czy spotkały ją jakieś nieprzyjemne konsekwencje udziału w programie w realnym życiu, a ona głupkowato się śmiała, że ludzie, którzy ją hejtują nigdy do niej nie podejdą
@Amikamamy: @heheszka2 @leemealitie wszystko jest kwestią przypadku - raz ktoś trafi na świra i nie będzie już się śmiał. Odnośnie pisania że "ci co hejtują nie podejdą na ulicy i nie powiedzą tego w twarz" to taka zagrywka pod publikę, a prawda może być calkowicie inna. Faktem jest że reality to jest eksperyment społeczny i różnie ludzie przebywający w takim środowisku mogą reagować na bodźce, ale też faktem jest że nie