Wpis z mikrobloga

@El_mirabel to weź kiedyś wytrybuj udka, zamarynuj, przekrój cebulę na pół, w jedną połowę wbij 3-4 patyczki do szaszłyków, na nie nadziej płaty mięsa, wbij od góry druga połowa cebuli. Po zakończeniu zawiń mięso w folię spożywczą, mocno aby wyglądało jak kula mocy i wstaw do lodówki. A potem do piekarnika. 180 stopni i ~90 minut powinno wystarczyć.
@Bubakowski: @kam966: żeby oddać to, co nazywam "full kebab experience" to trzeba kupić przede wszystkim bułę, w którą zawijają kebaby. Kupuję na allegro 50 sztuk kebab pita. Są super, mają 3 składniki. Bardzo uniwersalny składnik w kuchni, bo można posmarować sosem pomidorowym, dodać mozarellę, parę rzeczy na wierzch i wychodzi spoko pizza. Co warto kupić i mieć? Przyprawy orientalne, jak tika masala, zatar, sharma, suszoną cebulę (taką jak czosnek suszony),