Aktywne Wpisy
aadamovy +55
Jestem żonaty od 2 lat, ogólnie byliśmy razem 9. Przed ślubem spotykaliśmy się po pracy/studiach wieczorami na 2-3 godziny dziennie i tak się to kręciło. Po ślubie mieszkamy razem w mieszkaniu które dostaliśmy od jej rodziców. Z mojej pensji płacimy mieszkanie i żyjemy jej pensje odkładamy. Do odłożonych pieniędzy nie mam dostępu, żona twierdzi że ciężko pracowała na te oszczędnośc,i na kursy do pracy czy PlayStation pożyczałem od znajomych. Żeby z odłożonych

kyIiejenner +105
ocencie moj mejkap dzisiejszy

Po tym artykule wnioskuje, że Gmail zapewnia większe bezpieczeństwo (np. przeciw włamom), natomiast Proton zapewne większą prywatność. Szanowane strony o prywatności (jak np. privacyguides) polecają Protona. Co robić i jak żyć?
#prywatnosc #bezpieczenstwo #bezpieczenstwowsieci #informatyka #technologia #wolnosc #komputery #anonimowosc #inwigilacja #mail #email #google #gmail #protonmail #proton #oprogramowanie #software #niebezpiecznik
pytam bardziej w kontekście prywatności i bezpieczeństwa (i wiem, że to dwa różne zagadnienia) - w sensie czy na pewno warto porzucać gmaila i bezpieczeństwo jakie oferuje kosztem większej prywatności na protonie?
a może autor tego artykułu się myli i wcale w kontekście bezpieczeństwa proton nie odstaje od gmaila?
Bezpieczeństwo zależy od silnego hasła i uwierzytelniania 2FA
@roninq6: tutaj raczej autor przedstawił działy bezpieczeństwa i myślę że ma rację bo trochę ciężko to porównywać skale Google a Proton
sam do niedawna miałem ten sam problem, i ostatecznie u mnie padło na gmail
i pewnie bym tak zrobił gdyby nie ten artykuł, który trochę rzucił mi inne światło na software szanujący prywatność, akurat w kontekście emaila, gdyż tu
to (+ cała powyższa wiadomość) na chwilę obecną przekonuje mnie, aby jednak pozostać przy Gmailu