@wisniowa211: No to nie słyszałem o środku który rozpuścił by klej montażowy ale wpisałem a wyszukiwarkę i niby można ;-)
Jeżeli chcemy pozbyć się utwardzonych zabrudzeń, musimy sięgnąć po specjalny preparat, taki jak Sealant Remover firmy Soudal. Jest to szybki w działaniu spray na bazie terpenów, który może być stosowany na takich podłożach budowlanych, jak: aluminium, szkło, ceramika, wiele laminatów oraz twardych tworzyw sztucznych. Ponieważ preparat ten może spowodować odbarwienie
@darek-jg z podwórka je widać. Wyglądają strasznie... Dziękuję za pomoc anyway. Spróbuję tym specyfikiem. Jak pójdzie z farbą to wałek i farba pozostanie ?
@darek-jg nie ma czegoś takiego jak jakieś gumowe końcówki do wkrętarki? Zauważyłam że jak długo się trze to coś tam schodzi ale ręcznie to syzyfowa praca
@wisniowa211: guma na wkretarce czy szlifierce pewnie by tak to podgrzała od tarcia że farba by odlazła ale może nasadka polerska z filcem i pastą na mokro by pomogła
@darek-jg próbowałam szopem i nie schodzi ???? kupiłam zestaw parkside do polerowania na wkrętarkę. Jest tutaj taka mała pasta. Jak się tego używa ? ???? To chyba ostatnia szansa żeby to zmyć.. nie mam pojęcia jak to usunąć...
Nasz specjalista od wszystkiego. Od kolei, od dziennikarstwa, od wojny, od rigczu. On widział to już dwa lata temu swoim przenikliwym plebejskim umysłem.
@wisniowa211:Atlas szop polecam- to wygląda na wapienne zacieki. Mozesz też octem spróbować ale szop lepszy.