Wpis z mikrobloga

Ostatnio zacząłem przypuszczać, że Gapa może mieć (choć nie musi) chorobę zwaną czerwienicą. Do pomysłu tego zainspirował mnie przypadek Marka, męża znanej youtuberki Kretki (oboje są stoją po prawej), który cierpi na tą chorobę i wygląda podobnie jak Gapa choć nie ma podobnego trybu życia. Objawami czerwienicy mogą być między innymi: czerwona skóra, opuchnięte różne części ciała (jak twarz, dłonie, palce u stóp itd), objawy jak przy dnie moczanowej, bóle głowy, zaburzenia widzenia, słaby apetyt itd. Wiele z objawów czerwienicy pokrywa się z tym co widać u Gapy. Na czerwienicę zaczynają chorować przeważnie osoby w wieku ok 50 lat, co zgadza się z wiekiem Gapy. Czy coś to zmienia w związku z Gapą? Moim zdaniem nic i nie ma co litować się nad nim tylko dlatego, że może mieć tą przypadłość. Gapa ma problem z alkoholem, to fakt, ale jeśli ma czerwienicę to za jego obecny wygląd odpowiada w dużej mierze choroba. Jeśli Gapa faktycznie ma czerwienicę to kolejne lata nie malują się przed nim i jego portfelem wesoło. To w zasadzie tyle co chciałem dodać w tym temacie. Czas pokaże, czy moje przypuszczenia są słuszne czy nie.
#popaswpieprz #raportzpanstwasrodka #raportzakcji | źródło zdjęcia po prawej
Pobierz pelt - Ostatnio zacząłem przypuszczać, że Gapa może mieć (choć nie musi) chorobę zwan...
źródło: GAPA
  • 13
@Sefton: czerwienica (to że ma się krew gęstą jak "galareta”) może powodować takie objawy jak opuchnizna (u Gapy zwłaszcza na palcach stóp) i czerwona skóra, a w połączeniu z chorobą alkoholową tym bardziej. obie choroby nie wykluczają się i mogą występować jednocześnie.

Dla mnie po prostu dziwne jest to, że Gapa jest nieustannie mocno czerwony od miesięcy i to bez przerwy. Czerwienica jest tylko jedną z wielu opcji to wyjaśniających. To
@aduntorinas: nie zrobiłem tego wpisu z troski o zdrowie Gapy. szczerze, to wrzuciłem ten wpis, bo wiemy że bej czyta wykop, choć niby nie wie co to jest. zobaczymy czy się wystraszy jak stwierdzi czytając mój wpis, że może coś być na rzeczy i czy za jakiś czas będzie sobie robił jakieś "badania" i może dlatego, że "widz" lub "przeczucie" mu je zasugerowało XD
@Sefton: czerwienica (to że ma się krew gęstą jak "galareta”)

@pelt: Bardziej gęsta niż typowa, natomiast nie jest jak galareta. Serce, czyli pompa, by nie przepompowało niczego, co ma gęstość galarety