Wpis z mikrobloga

Mam problem z laptopem, z którym walczę już od miesięcy. Laptop na gwarancji firmy Asus, randomowo się wyłącza lub resetuje. Kupiony w sklepie Komputronik na Allegro.
Odsyłałem go na oficjalną gwarancję Asus, gdzie została wymieniona matryca.
Problem nadal występował po powrocie.

Odesłałem go ponownie, Asus nie stwierdził żadnych nieprawidłowości gdzie podobno testowali komputer przez dobę. Laptop do mnie wrócił, odpaliłem przeglądarkę i po paru minutach reset...

Zdecydowałem się na odesłanie na gwarancję tym razem do komputronika zamiast bezpośrednio do Asusa. Dziś dostałem pismo, że laptop przeszedł testy i żadna usterka nie została potwierdzona.

Co mi zostaję zrobić? Czy mogę uzyskać zwrot pieniędzy z tytułu rękojmi? Laptop, który w randomowym momencie mi się resetuje jest dla mnie bezużyteczny.

#asus #komputronik #laptop #kiciochpyta
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@light3n: jeśli oddałeś na gwarancji do komputronkka to i jak poszło do asusa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Może spróbuj nagrać film jak sie restartuje?
Aby mieć jakis dowod. Ewentualnie przecież mogą przejrzeć logi windowsa. Windows event log.
Z tego co pamiętam zapisuje tam także niespodziewane restarty. A dzięki temu możesz sprawdzić czy u nich się nie restartował.( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@light3n: Masz po prostu żyłę wodną po komputerem. Piszę tak pół serio i pół żartem. Bardzo dawno temu jak jeszcze pracowałem jako serwisant miałem przypadek, że komputer (stacjonarny) na serwisie pracował bez problemu, a u klienta w ogóle się nie włączał (sprawdzone u klienta, a nie że on wciskał kit). Poważnie. Tak było można w kółko odbijać piłeczkę. Problemem pewnie było kilka zmiennych w tym możliwe inne parametry prądu. Na
  • Odpowiedz
  • 0
@PanHeniek45 nie. Czasem to dzieje się po paru minutach od włączenia. Dawałem mu stress test w 3dmark i się nie wyłączył, więc nie jest to problem przegrzewania.
  • Odpowiedz
  • 0
@Rudz1elec chyba muszę nagrać i to nie jeden, żeby mieli jak na tacy. Jedno jest pewne na pewno nie testowali komputera przez dobę, bo wyłączył by się już kilka razy. Patrząc na to, że przy pierwszej reklamacji została wymieniona matryca, która była sprawna sugeruje, że wcale tego nie testują dłuższy czas.
  • Odpowiedz
  • 0
@PanHeniek45 laptop przyszedł. Pokazywało 0 krytycznych, maksymalny okres to 7 dni więc pewnie się wyzerowało. Odpaliłem kompa i po 4 minutach rezet. Kernel-Power jako źródło.
  • Odpowiedz