Wpis z mikrobloga

Polecacie buty Converse? Warto te 300 zł dać na te trampki, czy szajs i po sezonie już guma popęka i się będą rozwalać?

Miałem x lat temu i było w miarę ok, ale wolę podpytać o jakość na dzień dzisiejszy. Ewentualnie polećcie coś w podobnym klimacie, bo normickie sneakersy typu AirForce czy AirMax nie dla mnie.

#modameska #pytanie #pytaniedoeksperta #kiciochpyta #obuwie #buty
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

bo normickie sneakersy typu AirForce czy AirMax nie dla mnie.

@Rzewliwy_wykolejeniec: Spoko, ale trampki Converse to jedne z najbardziej ''normickich'' (cokolwiek to znaczy) butów na świecie ogólnie. Moim zdaniem już z samego założenia one powinny być lepsze jakościowo, aczkolwiek osobiście jakoś nigdy nie miałem zaufania do tych drogich trampek zwłaszcza, że w ich cenie można kupić całkiem w porządku buty może to też jest patrzenie przez pryzmat vansów które często
Cztero0404 - >bo normickie sneakersy typu AirForce czy AirMax nie dla mnie.

@Rzewliw...

źródło: Opera Zrzut ekranu_2023-08-19_152047_www.google.com

Pobierz
  • Odpowiedz
@Rzewliwy_wykolejeniec: ja mam conversy i polecam, vansy też mam i ich wyjątkowo mocno nie polecam (najgorsze buty jakie kiedykolwiek miałem). Jeśli już conversy to chuck 70 najlepiej w goretexie, te długo wytrzymają, podeszwa i guma po bokach dużo wytrzymalsza
  • Odpowiedz
@Naxujmnietenkaktus: vansy też są ostatnimi laty tragicznej jakości, para old skooli z 2017 roku wygląda tak samo (pod względem zużycia) jak para którą kupiłem rok temu, w tych nowszych materiał w środku zaczął pękać po chyba 3 miesiącach użytkowania (i to nie codziennego)
  • Odpowiedz
@Rzewliwy_wykolejeniec: wyższe w sensie podeszwa? Goretex chodziło mi o materiał, robią z niego np kurtki sportowe itd, dzięki czemu możesz w tych trampkach wejść w kałużę i nie przemokną ale jednocześnie w lato nie ugotują ci się stopy i zachowają względną świeżość zwłaszcza jeśli mają wkładkę ortholite.
To są te "lepsze. Zobacz All star i chuck. Chuck mają właśnie to takie dodatkowe przeszycie które jest zaokrąglone (z boku, niedaleko czubka),
pieczk - @Rzewliwy_wykolejeniec: wyższe w sensie podeszwa? Goretex chodziło mi o mate...

źródło: c1a523bae0ba490cbf4abc3b6c07d4de

Pobierz
  • Odpowiedz
@pieczk: Dzięki! Nie wiem czemu myślałem, że ten goretex to te wyższe trampki :D Już rozumiem. Tutaj nie wiedziałem czy lepsze, bo widziałem tylko Chuck, a nie Chuck 70, ale skoro tak to zamówię te Chucki jak będzie mój rozmiar :D który mam nadzieje, będzie taki sam jak w zwykłych All Starach ktore jeszcze mam i bym zamowil taki sam nr :D
  • Odpowiedz
@Rzewliwy_wykolejeniec: wydaje mi się że chucki są trochę węższe niż allstary i na pewno sztywniejsze więc z początku trzeba rozchodzić, ale jak bierzesz nie za kostkę to może nie będzie to odczuwalne.

btw jakbyś kiedyś przypadkiem (bo w sklepach już nie ma ( ͡° ʖ̯ ͡°) ) trafił na taki model to brać od razu XD Bo to były nadbuty, bez kompletnie żadnych uszkodzeń wytrzymały 2
pieczk - @Rzewliwy_wykolejeniec: wydaje mi się że chucki są trochę węższe niż allstar...

źródło: p-converse-chuck-70-gore-tex-c162350

Pobierz
  • Odpowiedz