Polecacie buty Converse? Warto te 300 zł dać na te trampki, czy szajs i po sezonie już guma popęka i się będą rozwalać?
Miałem x lat temu i było w miarę ok, ale wolę podpytać o jakość na dzień dzisiejszy. Ewentualnie polećcie coś w podobnym klimacie, bo normickie sneakersy typu AirForce czy AirMax nie dla mnie.
bo normickie sneakersy typu AirForce czy AirMax nie dla mnie.
@Rzewliwy_wykolejeniec: Spoko, ale trampki Converse to jedne z najbardziej ''normickich'' (cokolwiek to znaczy) butów na świecie ogólnie. Moim zdaniem już z samego założenia one powinny być lepsze jakościowo, aczkolwiek osobiście jakoś nigdy nie miałem zaufania do tych drogich trampek zwłaszcza, że w ich cenie można kupić całkiem w porządku buty może to też jest patrzenie przez pryzmat vansów które często
@Rzewliwy_wykolejeniec: ja mam conversy i polecam, vansy też mam i ich wyjątkowo mocno nie polecam (najgorsze buty jakie kiedykolwiek miałem). Jeśli już conversy to chuck 70 najlepiej w goretexie, te długo wytrzymają, podeszwa i guma po bokach dużo wytrzymalsza
@Naxujmnietenkaktus: vansy też są ostatnimi laty tragicznej jakości, para old skooli z 2017 roku wygląda tak samo (pod względem zużycia) jak para którą kupiłem rok temu, w tych nowszych materiał w środku zaczął pękać po chyba 3 miesiącach użytkowania (i to nie codziennego)
@Rzewliwy_wykolejeniec: wyższe w sensie podeszwa? Goretex chodziło mi o materiał, robią z niego np kurtki sportowe itd, dzięki czemu możesz w tych trampkach wejść w kałużę i nie przemokną ale jednocześnie w lato nie ugotują ci się stopy i zachowają względną świeżość zwłaszcza jeśli mają wkładkę ortholite. To są te "lepsze. Zobacz All star i chuck. Chuck mają właśnie to takie dodatkowe przeszycie które jest zaokrąglone (z boku, niedaleko czubka),
@pieczk: Dzięki! Nie wiem czemu myślałem, że ten goretex to te wyższe trampki :D Już rozumiem. Tutaj nie wiedziałem czy lepsze, bo widziałem tylko Chuck, a nie Chuck 70, ale skoro tak to zamówię te Chucki jak będzie mój rozmiar :D który mam nadzieje, będzie taki sam jak w zwykłych All Starach ktore jeszcze mam i bym zamowil taki sam nr :D
@Rzewliwy_wykolejeniec: wydaje mi się że chucki są trochę węższe niż allstary i na pewno sztywniejsze więc z początku trzeba rozchodzić, ale jak bierzesz nie za kostkę to może nie będzie to odczuwalne.
btw jakbyś kiedyś przypadkiem (bo w sklepach już nie ma ( ͡°ʖ̯͡°) ) trafił na taki model to brać od razu XD Bo to były nadbuty, bez kompletnie żadnych uszkodzeń wytrzymały 2
Nasz specjalista od wszystkiego. Od kolei, od dziennikarstwa, od wojny, od rigczu. On widział to już dwa lata temu swoim przenikliwym plebejskim umysłem.
Miałem x lat temu i było w miarę ok, ale wolę podpytać o jakość na dzień dzisiejszy. Ewentualnie polećcie coś w podobnym klimacie, bo normickie sneakersy typu AirForce czy AirMax nie dla mnie.
#modameska #pytanie #pytaniedoeksperta #kiciochpyta #obuwie #buty
@Rzewliwy_wykolejeniec: Spoko, ale trampki Converse to jedne z najbardziej ''normickich'' (cokolwiek to znaczy) butów na świecie ogólnie. Moim zdaniem już z samego założenia one powinny być lepsze jakościowo, aczkolwiek osobiście jakoś nigdy nie miałem zaufania do tych drogich trampek zwłaszcza, że w ich cenie można kupić całkiem w porządku buty może to też jest patrzenie przez pryzmat vansów które często
https://www.zalando.pl/converse-chuck-70-fall-tone-unisex-sneakersy-niskie-tawny-owlegretblack-co415o0lj-h11.html
Takie np. to te troche lepsze czy jak all star?
To są te "lepsze. Zobacz All star i chuck. Chuck mają właśnie to takie dodatkowe przeszycie które jest zaokrąglone (z boku, niedaleko czubka),
btw jakbyś kiedyś przypadkiem (bo w sklepach już nie ma ( ͡° ʖ̯ ͡°) ) trafił na taki model to brać od razu XD Bo to były nadbuty, bez kompletnie żadnych uszkodzeń wytrzymały 2