Wpis z mikrobloga

To, żeby podgrzać atmosferę przed oświadczeniem Wiplera za 45 minut polecam poczytać wypowiedzi @SirBlake, które w obecnym kontekście mogą być trochę zabawne ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Wipler nie jest głupi i nie popełni błędów z przeszłości, kiedy przecież był członkiem UPR z Korwinem. Nikt kto chce coś poważnie osiągnąć w polityce nie będzie współpracował z człowiekiem tak nieprzewidywalnym i nieodpowiedzialnym. JKM ma spore zasługi w krzepieniu wolnościowego ducha zwłaszcza wśród młodych Polaków, ale jego czas już się skończył. Czas na poważną politykę z Wiplerem i Gowinem na czele...

~SirBlake, 3 czerwca 2013

Wokół Korwina zostaje tylko grupka miernot pokroju Zółtka czy innego Władka. Do tego kolejne już pokolenie młodych działaczy, ale nie bój się oni też zauważą, że nie mają z Korwinem szans na rozwój i wtedy dołączą do Wiplera, który oferuje coś wartościowego.

~SirBlake, 8 czerwca 2013

Wipler już piszę na twitterze, że zgłaszają się rozczarowani KaNaPowcy do Republikanów :))

~SirBlake, 1 lipca 2013

Nawet nie wiedziałem, że Grzegorz Sowa(ten od ZUS) przeszedł z KNP do Republikanów.

~SirBlake, 23 listopada 2013

( ͡° ͜ʖ ͡°)

#republikanie #knp #4konserwy #korwin #jkm #krul #heheszki #humor #wipler #polskarazem
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

jak inaczej nazwać ludzi, którzy od 20 lat nie potrafią wejść do sejmu?

@SirBlake: Rozwiązanie zagadki: ich celem nie jest po prostu wejście do Sejmu za wszelką cenę (np. rezygnując z części postulatów lub zmieniając poglądy w stronę tych, które mają aktualnie większe poparcie społeczne).
  • Odpowiedz
@SirBlake: W KNP działają wyłącznie amatorzy - to znaczy osoby, dla których polityka jest zajęciem dodatkowym (co nie znaczy: mało ważnym). Większość ludzi poświęca czas z grubsza na pracę, rodzinę i jakieś hobby. Dla polityków z tzw. I ligi praca=polityka, oni na tym zarabiają. Natomiast członek KNP często musi stawać przed wyborem: pójdę na piwko z kolegami czy będę kręcił materiał reklamowy dla partii? Zabiorę rodzinę do kina, czy załatwię salę na spotkanie dla sympatyków?

Poświęcam swój czas i pieniądze, bo jestem wariatem? Nie, po prostu w wolnej chwili staram się zrobić coś dobrego dla nas wszystkich. Być może się mylę, ale wierzę, że to co robię ma sens - a jeśli się mylę, to jestem otwarty na argumenty.

"Kwestia dobrej organizacji" - nie obraź się, ale aż nie wiem co napisać. Ludzie poświęcają swój wolny czas, własne pieniądze, niektórzy śpią po 3-4 godziny na dobę i można powiedzieć wręcz żyły sobie wypruwają. Niektórzy z nich mają własne firmy i myślę, że wiedzą jak się zorganizować. Jednak działalność partyjna nie jest dla nich działalnością zarobkową i to jest dużym ograniczeniem - tego nie da się przeskoczyć najdoskonalszą z
  • Odpowiedz
Ludzie poświęcają swój wolny czas, własne pieniądze, niektórzy śpią po 3-4 godziny na dobę i można powiedzieć wręcz żyły sobie wypruwają.

@Jozio0506: Nie no proszę Cię, gdzie się poświęcają ten wolny czas? W Internecie? Spanie po 3h dziennie bo pracują dla KNP? Nie naginajmy rzeczywistości.
  • Odpowiedz
@SirBlake: Jeżdżą w terenie i organizują spotkania. Spotykają się z przedstawicielami różnych organizacji. Włączają się i sami tworzą obywatelskie akcje. Pozyskują zwolenników w firmach. I robią to wszystko w czasie wolnym od pracy i spraw rodzinnych.

Wiem, bo sam widziałem.
  • Odpowiedz
@Jozio0506: Widziałem jak to wygląda w Poznaniu, Warszawie i na Śląsku i Zagłębiu. Nie mówię, że nie działają w ogóle, ale strasznie koloryzujesz. Nie wpsominając o tym, że są miejsca w Polsce gdzie KNP po prostu nie ma i to w dużych powiatach.

Dobra, bo nie chce mi się już kontynuować tej rozmowy, nic konstruktywnego z tego nie wyniknie. W każdym razie szanuje za jakąkolwiek pracę społeczną, czy partyjną. #
  • Odpowiedz