Wpis z mikrobloga

@Przypadkowy: czym jest "chcieć"? bo ja np. szukałem pracy w obszarze analizy danych w Warszawie przez ok. pół roku bez żadnego sukcesu, często powodem były rzekome za wysokie oczekiwania finansowe gdzie podawałem zazwyczaj 8-9k brutto. To co trzeba robić, żeby to "chcenie" działało?
  • Odpowiedz
szukałem pracy w obszarze analizy danych w Warszawie przez ok. pół roku bez żadnego sukcesu, często powodem były rzekome za wysokie oczekiwania finansowe gdzie podawałem zazwyczaj 8-9k brutto. To co trzeba robić, żeby to "chcenie" działało?

@prosty_banan: no to zależy ile potrafisz, nie? Trochę się narekrutowałem tych dejtascientistów i to ile tam jest ludzi co nic nie umieją poza bezmyslnym fit-predikt w sklearn/keras za co klient nie zapłaci nawet 0
  • Odpowiedz
@andrej2: Tyle, że dejtascajntist a dejtaanalist to troszke inne posady. A jeżeli firma szuka data scientista i jest gotowa mu zapłacić 8-9k brutto w dużym mieście no to nie powinieneś się dziwić, że potrafia to co opisałeś. Chyba, że ktoś pakuje się w stanowisko za 15-20k i nic nie umi to wtedy inna para kaloszy ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
Za kazdym razem patrzą na powojenny boom narodzin w latach 50tych a nie pomyślą że taki trend nie może utrzymywać się non-stop bo nasza planeta ma limit, nie potrafią sobie chyba wyobrazic jak mialby wyglądać świat za 70-80 lat z 14mld ludzi albo i wiecej.
  • Odpowiedz
Tyle, że dejtascajntist a dejtaanalist to troszke inne posady.

@prosty_banan: bardzo to zależy od konkretnej firmy (a nawet rekrutera czy menagera) co nazywa jednym a co drugim w ogłoszeniu. Potem jak gdzieś trafiasz to robisz jeszcze trzecie.

A jeżeli firma szuka data scientista i jest gotowa mu zapłacić 8-9k brutto w dużym mieście no to nie powinieneś się dziwić, że potrafia to co
  • Odpowiedz