@ortalionowy: ciekawe czy jest w Polsce a może i na świecie, udokumentowany przypadek osoby uzależnionej od toluenu, która dożyła starszego wieku niż major. Druga sprawa, która przychodzi mi na myśl na tym urywku - widać w pewnych momentach, że knur trochę boi się majora w takim stanie, chwilami widać niepewność i przerażenie w jego oczach
@NicolasLatifi: tak kojarze typa co wąchał klej i miał z 65 lat jak padł. Ale on nie robił tego z taką częstotliwością jak major. Ale mimo to z 30 lat wąchał butapren. I najlepsze, że normalnie gadał i chodził też normalnie i pracował.
@Major_Gross: to ciekawe. Myślałem, że uzależnienie psychiczne od toluenu jest na tyle mocne, że jego ofiary ćpają często i giną młodo. Być może jest wręcz przeciwnie i jest możliwe rzadkie dawkowanie, a na częstotliwość wpływa poziom stresu (tutaj wychodziłyby wszystkie ciemne strony życia strusia, życie obok knura, manipulacje srawka, ciągłe kuszenie kuciapą).
@NicolasLatifi: możliwe że major był taki przygłupi bo np walił już w bardzo młodym wieku...ale mam inną teorie, w kryminale takie ćpuny często ciapaj jakieś najgorsze dopalacze typu "baba Jaga" i to mogło już ostro mu zryc głowę. Tamten typ miał tak że np nie walił z 3 miesiące a później ćpał po 2 razy w tygodniu jakiś czas i znowu miał przerwę. Ale z gadki itp był w miarę normalny
@NicolasLatifi @Major_Gross Major nauczył się już ćpać nitro w poprawczaku czy tam szkole specjalnej w wieku 16-17 lat, a walił nitro całe życie (czasami parę razy w miesiącu, a czasami prawie codziennie przez miesiąc)aż do śmierci, nie licząc około 10 lat które major spędził w więzieniu, gdzie nie mógł ćpać albo ćpał bardzo rzadko, bo dostęp był mocno ograniczony.
@Major_Gross Nie wiadomo czy ćpał takie rzeczy, nigdy nawet o tym nie wspominał. Prędzej miał tam detoks od wszystkiego, bo on żadnym gitem nie był by mieć dostęp do jakichś dragów czy czegoś w tym stylu.
@Teutonic_Reich: XD widzę duże masz pojęcie, akurat gici to nie mogą ćpać, zresztą ile to teraz osób grypsuje jak nawet osoby które w areszcie byly do grupy i grypsowali to na karnym się zrzekają, to nie film Patryka Vegi ani 80 lata. Szamaki i dostęp do dragów...chyba żeby polecieć w siate. XD
@Major_Gross No nie powiem, nie znam się bo i nie wybieram się do więzienia, nikt z mojej rodziny w więzieniu też nie był, w i w dupie mam te więzienne tematy, ale major w więzieniu nie ćpał jak #!$%@?.
@Teutonic_Reich: nie wiem kiedy on siedział ale takie kmioty jak on strasznie cpaja tam takie dopalacze do palenia, a szczególnie Ci co pracują na kuchni...on pracował na kuchni chyba tak?
@Major_Gross: Siedział różne wyroki, w latach 90 siedział, we wczesnych 2000 też, a za ostatni wyrok wyszedł chyba już po 2010, na kilka lat przed poznaniem konona. A co do kuchni to jedynie można wierzyć w słowa samego strusia który dość często kłamał, bo o pracy w kuchni zaczął mówić wtedy kiedy widzowie zaczęli się z niego śmiać że był cwelem, więc równie dobrze to mogła być wymyślona historyjka by przestali
Wpis z mikrobloga
Skopiuj link
Skopiuj link