Wpis z mikrobloga

Jakieś 2 tygodnie temu wykupiłem sobie dwa dni w hotelu na #booking, wyjazd miał być dzisiaj ale rozchorowałem się... W zasadach rezygnacji jest napisane "W przypadku odwołania i zmian w rezerwacji lub niepojawienia się w obiekcie opłata za odwołanie będzie równa całkowitej kwocie rezerwacji." Czy to oznacza, że to co zapłaciłem po prostu przepadnie czy może będą oczekiwać, że zapłacę jeszcze drugi raz taką samą kwotę? Dodam, że płaciłem blikiem więc nie mają dostępu do mojej karty.
  • 8
  • Odpowiedz
@Riiuku Możesz przecież wejść w aktualne rezerwacje i zobaczyć jakie są warunki zarezerwowania. Najczęściej jest tak, że pierwsza opcja jest najtańsza, ale również najczęściej bezzwrotna.

Jeśli jest bezzwrotna to kasy już nie zobaczysz.

@OCIEBATON
Czasami jest też tak, że pobierają zwrotny depozyt (około 500zł) np w jakiś bardziej turystycznych miejscach. Jeśli nic nie uszkodzisz w mieszkaniu to Ci zwrócą.
  • Odpowiedz
@OCIEBATON No tak, ale napisałeś, że jakbyś się zameldował to czy płaciłbyś coś ekstra, to Ci odpisałem, że są takie przypadki, że trzeba coś ekstra dopłacić, ale jest zwrotna.
  • Odpowiedz