Wpis z mikrobloga

@Walnij_Kielona: kiedyś byłem zdziwiony, że w wieku 20-25 lat laski po zawodówce p------ą coś o planowaniu dziecka, gdzie oboje z partnerem tyrają gdzieś za minimalną xd ale później zrozumiałem, że to po prostu brak celu w życiu i ambicji.
  • Odpowiedz
  • 1
@frequenttraveler a jaki ty masz cel i ambicje? lepsze auto dom? wezmą to na kredyt a dziecko już będzie odchowane. Ty w wieku 35 lat o ile się zdecydujesz to będziesz starym dziadem jak będą w wieku 25 lat xd
  • Odpowiedz
@fraciu: a no tak, wyobraźnia polaka klatkowego sięga tylko lepszego auta i mieszkania. Każda nadwyżka finansowa to remont/dwa lata młodszy passat i tak do usranej, smutnej śmierci.

Przy okazji odchowają dzieci w najlepszym okresie życia. A gdy będą mieć czas dla siebie to i tak z niego nie skorzystają, bo przyzwyczają się do bierności, a świat wyprzedzi ich na tyle, że przestaną go rozumieć, choć i teraz mają z tym
  • Odpowiedz
  • 2
@frequenttraveler czemu myślisz że trzba go wspierać? znam multum ludzi którzy właśnie teraz w wieku 40+ lat się bawią, przedtem też nie stronili od podróży i zabawy. Co to dziecko zakazuje wszystkiego?
dalej nie odp mi jakie to te ambicje itp. xD i co złego w fryzjerce co robi sobie dziecko w wieku 25 lat. Takiej fryzjerce "prywatnie" musisz zapłacić coś około 30zl teraz xD wiadomo że czas ale jak jej
  • Odpowiedz
@fraciu: wow, 30 złotych? niesamowite. Jak będzie miała klienta co godzinę to będzie miała 240 zł dziennego, nieopodatkowanego jeszcze przychodu. Jeszcze 500+ do tego i to jest życie mordeczko, mówię Ci. Za takie pieniądze można zabić ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Myślałem, że nie muszę pisać konkretnie czym można wypełnić sobie treść życia bez dzieci, ale najwyraźniej muszę. Do tej pory odwiedziłem ponad 50 państw świata, celuję
  • Odpowiedz
  • 1
@frequenttraveler bardziej mi chodziło że po pracy może mieć druga wypłatę. No ale nie ważne chyba sam przyznasz że twoje życie o ile takie jest jak piszesz nie jest przeciętnego Kowalskiego czy innego zjadacza chleba. A takim ludzia co jada se dwa razy na wczasy, chodzą do kina itp. naprawdę te dziecko w niczym przeszkadzać nie będzie.
  • Odpowiedz
@fraciu: żeby mieć po pracy drugą wypłatę to trzeba przepracować kolejne kilka godzin czyli zrobić to o czym pisałem - z-----ć się w robocie i wychowywać dziecko.

Ale myślę, że nadal się nie rozumiemy ( ͡° ͜ʖ ͡°) Moje życie jest i zarazem nie jest życiem przeciętnego człowieka, właśnie dlatego, że niektórzy są wychowani w kulcie z--------u i bez kultury czasu wolnego. Na dzisiejsze czasy nie
  • Odpowiedz
no tak każdy musi mieć pasje marzeni i ambicje sięgające himalajów bo inaczej haha patrzcie POLAK co ten POLAK to ja nawet nie HAHA
Jeśli ktoś ma marzenie po prostu żeby mieć dzieci? To już u was się nie mieści w zakresie widma Polaka?
  • Odpowiedz