Jeśli na laptopie fabrycznie wgrany jest Windows 8, który teraz jest zaktualizowany do W10, to przy zmianie dysku na SSD mogę użyć instalki Windowsa 10? Z tego co pamietam, kiedyś już próbowałem zrobić taką operację i Windows nie ładował klucza z biosu i kazał wpisywać inny klucz do W10. Jak to jest? #windows10 #windows #komputery #laptopy
@Miszor669: i jak juz zrobisz ten dysk to polecam lecieć dalej z win10 do win11 bo swietny system (no chyba że za stary lapek i nie spelnia wymogow win11)
@Miszor669 Kolego. Klucz możesz wpisać kiedy chcesz, przed instalacją albo po ale jeśli już miałeś aktywowany W10 na tym komputerze to nie będziesz musiał wpisywać. Kliknij, że nie masz klucza i zainstaluj W10. Ja zawsze wybieram też opcję, że nie mam internetu żeby nie wymuszał na mnie logowania do konta Microsoft. Później po instalacji łączę się z internetem i system się sam aktywuje.
@mohawk jestem świeżo po zmianie 11 na 10, nie warto się pchać w 11 bo to straszny muł w porównaniu do 10.
r7 2700u, 16gb ramu, dysk nvme - 11 zamula takiego przegladacza internetu i nie wiem dlaczego.