Wpis z mikrobloga

Nie chcę zostać posądzony o onucyzm ale i tak zostanę więc i tak napiszę co myślę. Jestem ciekawy czy rząd to w ogóle miał czym zareagować skoro pod stołem oddają Ukrainie helikoptery bojowe i Bóg wie co jeszcze. Jestem ciekawy jak teraz wyglądają polskie jednostki bo wolski nawet ostatnio donosił, że przeszedł tam kolejny przeciąg.

#ukraina #bialorus
Pobierz Aquamen - Nie chcę zostać posądzony o onucyzm ale i tak zostanę więc i tak napiszę co...
źródło: IMG_20230801_191303
  • 21
@dziacha: już nie wspomnę o tym, że USA zabroniło ruskom odcinać Ukrainę od zachodu. Więc wasza propagandowa śpiewka o Rosji na granicy w ogóle staje się śmieszna.
że rozbrajamy się gdy zaraz na nas Białorusini napadną.

@dziacha:

Może i nie napadną ale na pewno będą robili takie akcje zaczepne i wolałbym mieć sprzęt do obrony u siebie a nie na Ukrainie. Jest dużo więcej bogatych krajów niż tylko Polska która rozbroiła się bardzo mocno i to oni powinni więcej z siebie dawać a nie my.
Jest dużo więcej bogatych krajów niż tylko Polska która rozbroiła się bardzo mocno i to oni powinni więcej z siebie dawać a nie my.

@Aquamen: Też bym sobie życzył aby inni dawali więcej, ale te inne kraje są daleko od ruskich granic i im tak bardzo nie zależy na wygranej Ukrainy co nam Polakom.
@dziacha: a Polakom to dlaczego niby ma zależeć na ich zwycięstwie? Oni są nam potrzebni tylko jako bufor a czy to będzie cała Ukraina czy połowa robi jakąś różnicę?
czy to będzie cała Ukraina czy połowa robi jakąś różnicę?

@Aquamen: Oczywiście i to fundamentalną, w polskim interesie jest, aby rosja przegrała i najlepiej się jeszcze rozpadła na małe państewka aby nigdy więcej nie stanowić zagrożenia dla nas.
Natomiast rosja wzmocniona zdobyczami terytorialnymi na Ukrainie, w dodatku najbardziej żyznymi ziemiami oraz terenami obfitującymi w surowce naturalne, odcinając jeszcze Ukrainę od morza itd... będzie dążyć z czasem do przejęcia całej Ukrainy, Białorusi
@dziacha:

aby rosja przegrała i najlepiej się jeszcze rozpadła na małe państewka

I będziesz tak odbierał tym małym panstewkom atom po kolei? A co jak nie będą chciały go oddać?

Natomiast rosja wzmocniona zdobyczami terytorialnymi na Ukrainie, w dodatku najbardziej żyznymi ziemiami oraz terenami obfitującymi w surowce naturalne, odcinając jeszcze Ukrainę od morza itd... będzie dążyć z czasem do przejęcia całej Ukrainy,

@dziacha: zależy od ustaleń przy stole negocjacyjnym, jeśli
I będziesz tak odbierał tym małym panstewkom atom po kolei? A co jak nie będą chciały go oddać?

@Aquamen: To już nie jest polskie zmartwienie, Polska nie jest celem ataków jądrowych, tak jak i Ukraina nie oberwała atomem mimo wojny z ruskimi, broń nuklearna jest po to aby szachować inne kraje które taką broń posiadają.

połowa czy tam 3/4 Ukrainy wejdzie do NATO

W NATO są państwa jak Turcja czy bardziej