Wpis z mikrobloga

Beka z was frameworkowicze jednej technologii. Mam cię wziąć do zespołu bo ogarniasz w podstawie jakiegoś vue albo reacta po kursie z udemy? Oo tacy są najlepsi. Todo Lista project na goruubie xD XD w terminalu się gubisz jak trzeba zrobić :wq w vimie, albo jak trzeba na jenkinskie dopisać dwie linijki. Porządne firmy takie jak Google szukają software engineerow a nie Twoj Stary Framework Developer z 2 mc expa. 5 bootcampow na koncie i wielkie oczy jak trzeba unit test napisać albo dogadać coś z biznesem. Dlatego wszyscy bootcampowicze nie mają szans obecnie w it. To nie są pasjonaci tylko klepacze JEDNEGO frameworka. Umiesz zrobić forma w Angularze ale nie wiesz co to jest event capturing I nie wiesz co się pod spodem dzieje w js. To tak jakbyś zatrudnił kierowcę który umie jeździc tylko Dacia i tylko w LPG. Nie wyobrażam sobie mieć w zespole fontenda który nie wie jak dział pod spodem chmura #aws albo #azure #programowanie
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@its_over_for_chlop: mój TL też tak mówi nie wie tylko dwóch rzeczy:
1) nikt go nie lubi i każdy z niego leje za plecami
2) zarabia mniej więcej tyle co co typy z 2 latami doświadczenia bo deficyt testosteronu nie pozwalił mi nigdy na negocjacje płacowe

To prawda. Dobra lecę, bo slider sam się nie przeklei.
  • Odpowiedz