Aktywne Wpisy
JanuszKarierowicz +736
Raczej każdy zdrowy na umyśle zgodzi się że winę te zajście ponosi nożownik który najpewniej grubo za to beknie, co nie zmienia faktu że z ofiary również można cisnąć pompę bo zachowała się jak ostatni przygłup xD gość gdyby odpuścił, odszedł, nie prowokował tego odpada z nożem to najpewniej grałby sobie teraz w csa i jadł czipsy i batony, a tak walczy o życie w szpitalu
Trochę trenowałem różne sporty i systemy
Trochę trenowałem różne sporty i systemy
Wraczek +18
Zawsze rozwala mnie jak ktoś chwali się tym że przesiada się z kilkunastoletniego "gruza" do nówki z salonu którą jest najczęściej jakaś Dacia, Fiat czy inna Toyota xDDD. No faktycznie, skrzypiące plastiki, tandetny tablet + tempomat który na polskich drogach nie ma praktycznie zastosowania to jest jednak przeskok. No ale nówka z salonu czaisz? NÓWKA. To nic że komfort jazdy porównywalny jest do taczki i taki 20 letni Lexus czy BMW poza
Powinności
26 lipca
Gdy dobrzy ludzie pozostają bezczynni…
„Niesprawiedliwość często kryje się w tym, czego nie robisz, a nie tylko w tym, co czynisz”.
— Marek Aureliusz, Rozmyślania, 9.5
Historia pełna jest przykładów tego, że ludzie potrafią wyrządzać zło — nie tylko aktywnie, ale też przez bezczynność. Za niektóre z najbardziej wstydliwych spraw — od niewolnictwa, przez Holokaust i segregację, po morderstwo Kitty Genovese [1] — winę ponoszą nie tylko sprawcy, ale też zwykli ludzie, którzy z wielu powodów zdecydowali się nie angażować. Jest takie powiedzenie: wszystkim, czego zło potrzebuje do zwycięstwa, jest bezczynność dobrych ludzi.
Nie wystarczy nie czynić zła. Musisz z całych sił starać się być siłą szerzącą w świecie dobro.
#dailystoic
#motywacja #rozwojosobisty #stoicyzm
Na podstawie "Daily Stoic" Ryan Holiday Kup książkę
Tłumaczenie cytatu "Stoicyzm na każdy dzień roku"
Stoicki kanał discord: https://discord. gg/nCV4pV6w7X (usuń spację po kropce)