Mam takiego kolegę co ma długie włosy, ładne, zadbane i zdrowe. To pytam się go co on robi z tymi włosami, a on wzruszył ramionami i powiedział "myję je". Jak to jest, że ja, jak i chyba większość kobiet, aby mieć takie ładne włosy to muszę: - codziennie - myć szamponem za stówę, nałożyć odżywkę, spryskać przed czesaniem i nałożyć serum przeciw łamaniu się końcówek - raz na parę dni - nałożyć maskę na 20 minut - raz na miesiąc - iść do fryzjera na regenerację Z czego to wynika że mężczyźni nie muszą tyle kombinować? xd Dodam że nie suszę włosów, a jeżeli już suszę to tylko zimnym powietrzem. Jak nie robiłam tego co powyżej, nawet jak nie farbowałam i miałam naturalne, to strasznie się łamały i wypadały. Teraz nie mam tych problemów, mam ładne i zadbane włosy, no ale ja muszę poświęcić czas i 200-400 zł miesięcznie na włosy, a facet z długimi włosami nie musi robić nic poza myciem xD #wlosy #mirabelkopomusz #rozowepaski
@Sandrinia hej, a czy może brałaś pod uwagę, że to kwestia diety, a nie zewnętrznego dbania o włosy? To pierwsza rzecz, która przyszła mi do głowy. A druga to kwestia tego, że kolega po prostu ma lepszą matrycę budowania włosów, czyt. DNA :) Ale w pierwszej kolejności przyjrzał bym się temu, co jesz i zobaczyć, czy dostarczasz wszystkich składników w odpowiedniej ilości.
@Sandrinia to proste. Myjąc włosy płynem do mycia naczyń przez wiele lat zostają tylko te najsilniejsze włosy a te słabe, łamliwe po prostu wypadają i tych nie widać. Nazywamy to błędem przeżywalności
@Sandrinia: A farbujesz włosy? Ja zacząłem mieć problemy z włosami jak je pofarbowałem ;) Nawet po odstawieniu farb moje kudły nie wróciły do dawnego stanu już nigdy
dziwię się, ze nie suszycie włosów. Ja jak pozwolę, żeby włosy mi same wyschły to robi mi się na głowie coś w rodzaju puszystego hełmu, który wygląda bardzo źle.
A widzisz, a u mnie bez suszenia z kolei wyglądają jakbym tydzień nie mył i były tłuste xD
@Sandrinia z tego co opisujesz to raczej musisz mieć jakiś straszny niedobór witamin albo mieć jakieś choroby autoimmunologiczne. Ja biorąc tabsy na niedoczynnosc tarczycy i endomedrioze ograniczam wypadanie włosów bo przez powyższego mam silne łysienie androgenowe. Prócz tego trzeba brać witaminy i biotynę. A poza tym to myje włosy co 1-3 dni szamponem bez sls. Na noc przed myciem nakładam na cała długość włosów olej, plotę warkocz lub dwa i idę
@kapazgon Muszę ci powiedzieć że to jest dobry sposób, ale na niskoporowate śliskie włosy. Wiem, bo bo sama stosuje twój sposób i mam zajebiste włosy. Na wysokoprocentowych, kędziorków i zniszczonych niestety muszą poświęcić więcej środków i czasu Aczkolwiek niektóre włosiary przesadzają z ilością pielęgnacji i napędzają konsumpcjonizm w coraz nowe środki.
@Sandrinia ja mam długie i muszę walić anwena trzy odżywki, co kilka dni wodę lamelarna i jest ok, ale jak tylko wilgoci dostaną to puszą się jak szalone ehhh
@Sandrinia: po prostu znasz akurat takiego który nie ma problemów z włosami, ja bym nie mógł mieć długich bo wieczorem będą posklejane i tłuste, przy krótszych albo to jakoś wolniej idzie albo może aż tak nie widać
@Sandrinia: moim zdaniem to zasługa tego, że chłopcy mają przeważnie krótkie włosy przez całe dzieciństwo, czyli zero czesania, szarpania, suszenia, zaplatania. I jak już w końcu zapuszczą te włosy w wieku nastoletnim/dorosłym to mają mocne cebulki i zdrową skórę głowy. Do tego męskie hormony też wzmacniają włosy do pewnego stopnia. Zauważ, że faceci mają wszystkie włosy na ciele mocniejsze i grubsze.
Dziewczynki za to przeważnie mają długie włosy od małego,
@rivers666: to powodzenia w myciu włosów sama woda gdy prowadzisz aktywny tryb życia i po treningu masz spocony łeb Uwielbiam to piedolenie np o myciu głowy raz na tydzień uskuteczniania przez jakiś wymoczków
@Sandrinia: loteria genetyczna i grube, ładne włosy, coś jak kobiety w Indiach, mogą nie dbać a włos gruby i lśniący. Tylko pozazdrościć. Ja mam tak samo jak ty, bardzo dużo zachodu żeby wyglądały jakoś. Szampon po 7 zł, bo te wszystkie markowe z Roossmana, to tylko mi przetłuszczały skórę głowy. Odżywki 3 emilientowa, humektanowa i proteinowa, oleje.
@panna_aparatka: ja mam średniopory i obecnie używam produktów z niskiej półki cenowej. Niektórzy faktycznie przesadzają ale na to już nie ma ratunku. ;D
#chwalesie #noworodek Mirik i mirabelki pijcie ze mną kompot mamy nowego #niebieskipasek niestety mały miał problemy z oddychaniem i trafił na neonatologie trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze
Jak to jest, że ja, jak i chyba większość kobiet, aby mieć takie ładne włosy to muszę:
- codziennie - myć szamponem za stówę, nałożyć odżywkę, spryskać przed czesaniem i nałożyć serum przeciw łamaniu się końcówek
- raz na parę dni - nałożyć maskę na 20 minut
- raz na miesiąc - iść do fryzjera na regenerację
Z czego to wynika że mężczyźni nie muszą tyle kombinować? xd
Dodam że nie suszę włosów, a jeżeli już suszę to tylko zimnym powietrzem. Jak nie robiłam tego co powyżej, nawet jak nie farbowałam i miałam naturalne, to strasznie się łamały i wypadały. Teraz nie mam tych problemów, mam ładne i zadbane włosy, no ale ja muszę poświęcić czas i 200-400 zł miesięcznie na włosy, a facet z długimi włosami nie musi robić nic poza myciem xD
#wlosy #mirabelkopomusz #rozowepaski
A farbujesz włosy? Ja zacząłem mieć problemy z włosami jak je pofarbowałem ;) Nawet po odstawieniu farb moje kudły nie wróciły do dawnego stanu już nigdy
A widzisz, a u mnie bez suszenia z kolei wyglądają jakbym tydzień nie mył i były tłuste xD
Dziewczynki za to przeważnie mają długie włosy od małego,
Uwielbiam to piedolenie np o myciu głowy raz na tydzień uskuteczniania przez jakiś wymoczków
Ja mam tak samo jak ty, bardzo dużo zachodu żeby wyglądały jakoś. Szampon po 7 zł, bo te wszystkie markowe z Roossmana, to tylko mi przetłuszczały skórę głowy. Odżywki 3 emilientowa, humektanowa i proteinowa, oleje.