Aktywne Wpisy
UlanaGraszka +35
Pierwszy, dłuższy wyjazd w #bieszczady z bombelkiem. Wiek taki, że ulubioną zabawkopamiątką jest kamyk #dzieci
donttalktome +548
Mówię do koleżanki z pracy ile pisowcy #!$%@? pieniędzy przez Red is Bad, a ta mi odpowiada "no i co, ci będą robić to samo". Normalnie tylko podejść i #!$%@?ć lepę w pysk.
#sejm #polityka #bekazpisu #bekazpodludzi
#sejm #polityka #bekazpisu #bekazpodludzi
#ukraina #wojna
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Poza tym wyslanie wojsk jednego kraju czlonkowskiego nie oznacza ze jest to decyzja calego sojuszu.
Poczytaj sobie o operacji allied force (na przyklad na wiki). To byla operacja NATO jako sojuszu (a nie jednego panstwa czlonowskiego). Zacytuje tylko jedno zdanie:
" Po raz pierwszy bowiem w historii Sojusz Północnoatlantycki przeprowadził operację wojskową bez autoryzacji Organizacji Narodów Zjednoczonych. "
Wiec ta autoryzacja jest
@walenty-merkel: Skoro jestes tak leiwy ze nawet nie czytasz co komentujesz to wkleje screena i zaznacze.
Prrzestan sie blaznic. Jak to mowia...poki nie bylo internetu tylko rodzina wiedziala...
@walenty-merkel:
Nie. Mirek pisal o tym dlaczego USA wysyla oddzialu do kuwejtu a do ukrainy nie wysyla. Skoro ani ukraina ani kuwejt nie sa w nato.
Czytanie ze zrozumieniem boli? Wez apap.
Ukraina stoi w interesie Europy, USA mogłoby mieć w dupie Ukrainę, ale brak pomocy mogłoby
@walenty-merkel: Wez lepiej 3 apapy
@walenty-merkel: Wez moze cala paczke...
Gowno mnie obchodzi czy wyslali z mandatem czy bez. Pytanie mirka bylo dlaczego wysali tam a do ukrainy nie.
Narracja NATO jest taka ze nie moga wyslac do kraju nieczlonowskiego i bez akredytacji ONZ.
Tymczasem pokazuje Ci jak dziecku ze moga bo juz to robili. Wyslali swoje wojska do kraju NIECZLONKOWSKIEGO i BEZ AKREDYTACJI ONZ. Wiec jawnie leca w uja.
@walenty-merkel: Ty to jednak jestes uposledzony. CO ja napisalem wczesniej? Moze to:
A tak...wlasnie tak napisalem. Tobie nawet 3 paczki apapu nie pomoga.
Miras @Nateusz1 zapytal:
I ja odpowiadam na pytanie (a w trakcie takze na Twoje stwierdzenie):
1-wyslanie wojsk jednego kraju czlonkowskiego nie oznacza ze jest to decyzja calego sojuszu
2-NATO akredytacja