Wpis z mikrobloga

  • 0
@chlodna_kalkulacja: ale robisz to z głową te głodówki i po konsultacji z lekarzem, czy chociaż z dietetykiem? Zle robione głodówki dają złudne - dają wrażenie utraty wagi (zejście treści z jelit, żołądka i glikogenu z mięśni), ale mogą powodować odwrotny skutek (spowolnienie metabolizmu itd.). Powodzenia w postaniowieniu!
  • Odpowiedz
@bachus: Nie, robię samodzielnie co tydzień w piątki post, jest to post połączony z IF 8:16, czyli jadam od 10 rano do 18. Jeśli w piątek wypada post, a zjem posiłek w sobotę np. o 18, to minie równo 48h od ostatniego posiłku. Poza poszczeniem jestem na niskoprzetworzonej i surowej diecie śródziemnomorskiej (ograniczam pieczenie / smażenie w zasadzie tylko do lekko upieczonej pizzy albo podsmażonego mięsa na patelni do momentu zgubienia
  • Odpowiedz
@zolgar Dzięki, nie unikam jej całkowicie, daję sos sojowy do marynaty, szczyptę soli do sałatki, w śledziach też bywa sól, jajka na miękko też solę dosłownie szczyptą. Po prostu nie mam okazji żeby tej soli spożywać w większych ilościach. Poza tym ona jest w żywności.
  • Odpowiedz