Mirki negocjował ktoś z Was cenę domu na rynku wtórnym? O ile % tak realnie można powalczyć w przypadku domu 150m2 z 2019 roku w naprawdę fajnym wykończeniu? #nieruchomosci #kiciochpyta
Mirki negocjował ktoś z Was cenę domu na rynku wtórnym? O ile % tak realnie można powalczyć w przypadku domu 150m2 z 2019 roku w naprawdę fajnym wykończeniu?
@manjag_pn: Przecież w ogóle nie da się na to odpowiedzieć, tak realnie. Bo zależy od oczekiwań sprzedającego, od tego po ile podobne nieruchomości w podobnych lokalizacjach są wystawiane itd. itd.
@Mutare_mundi Nie no, spoko, rozumiem, ze dla każdego przypadku to trochę inna sprawa. Gdzieś znalazłem info ze średnia różnica ceny pomiędzy cena transakcyjna, a ofertowa to 17% w moim województwie. Zastanawiam się jak bardzo realna jest ta wartość. Chce zacząć zbijać cenę, nawet dla sportu. W salonie samochodowym na wejściu dostałem 15%, a skończyłem na 18%. Jak ja sprzedaje furki to tez zawyżam ceny, żeby było z czego zejść itd.
Gdzieś znalazłem info ze średnia różnica ceny pomiędzy cena transakcyjna, a ofertowa to 17% w moim województwie
@manjag_pn: ale tutaj jest pewne zniekształcenie. Bo to nie jest cena po ile wystawiono dany dom a potem po ile faktycznie go sprzedano.
A wzięto zapewne średnie ceny z ogłoszeń a potem ceny transakcyjne... a w tych ogtłoszeniach po prsotu część o tych zawyżonych zwyczajnie się nie sprzedają, z czasem są obniząne obniżane
@manjag_pn: Przecież w ogóle nie da się na to odpowiedzieć, tak realnie.
Bo zależy od oczekiwań sprzedającego, od tego po ile podobne nieruchomości w podobnych lokalizacjach są wystawiane itd. itd.
@manjag_pn: ale tutaj jest pewne zniekształcenie. Bo to nie jest cena po ile wystawiono dany dom a potem po ile faktycznie go sprzedano.
A wzięto zapewne średnie ceny z ogłoszeń a potem ceny transakcyjne... a w tych ogtłoszeniach po prsotu część o tych zawyżonych zwyczajnie się nie sprzedają, z czasem są obniząne obniżane