Wpis z mikrobloga

Dla naszego mini pensjonaciku chcielibysmy zrobic cyfrowy przewodnik - zasady, gdzie zjesc, co zwiedzic.
Na grupie #airbnb polecaja cos takiego i do tego zrobic qr code na sciane.

https://www.canva.com/design/DAFIkDB_oXs/I081GNUyYuka35tdt6lXoA/view?utm_content=DAFIkDB_oXs&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=publishsharelink&fbclid=IwAR0CbeRBcQXLjA_612fqyquoKHDkug-RkKqOOc3Cx2TA4F82F7wqSJu0IbE#1

Niezbyt nam sie to podoba - zastanawiam sie czy nie lepiej postawic jakiegos bloga na google? W wordpressa nie chce sie bawic, bo co chwila trzeba cos aktualizowac.

#internet #wakacje #wynajem #webdev
  • 12
@bylembordo: a sam korzystasz z tego typu drukowanych przewodników? Bo ja nigdy nie korzystałem mimo że wlasiciel mieszkania zostawiał na stole właśnie takie, ale często to były jakieś gazetki z 2013 roku czy coś xD No ale zawsze jedno możesz zrobić i wydrukować, zostawić w mieszkaniu. Pewnie starszym ludziom się przyda.

Chyba większość sama sobie szuka informacji na blogach i Google Maps. Dlatego jak już to właśnie wersja elektroniczna aby można
@Logan00: @sberatel:
Ja tam w airbnb szanuje bardzo jak leży instrukcja jak się wymeldować, jakie jest wifi, jak ustawić pralkę (w Korei bardzo pomocne), 3 najbliższe sklepy spożywcze, gdzie są kosze i jak śmieci są segregowane - jest fest mieszkań gdzie wyrzucenie śmieci to była misja, tylko zwykle to jest 1-2 kartki ładne lub nie, albo zbindowany brulion i sam wygląd nie ma znaczenia.

FAQ do mieszkań bardzo spoko jest.
@bylembordo: o, kolejny nocleg z gazetkami, które rzuca się w kąt, żeby nie przeszkadzały ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Przygotuj kartkę z hasłem do wifi i ewentualnie zasadami wymeldowania, jak was nie ma na miejscu i tyle. Reszta to strata czasu
o, kolejny nocleg z gazetkami, które rzuca się w kąt, żeby nie przeszkadzały ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Ogau: ale siedzisz w tym biznesie ze tak mowisz czy tak sobie piszesz zeby pisac?
Chyba większość sama sobie szuka informacji na blogach i Google Maps.

@Logan00: patrzysz przez swoj pryzmat (ja tez tak robie). Ale wierz mi bardzo duzo, szczegolnie starszysz gosci pyta o godne polecenia miejsca i atrakcje.
pytanie komu to w dzisiejszych czasach potrzebne?

@sberatel: mamy duzo wynajmu z airbnb i booking - i szczegolnie airbnb traktuje Cie jak concierge'a i lokalnego przewodnika, wiec ludzie czesto uderzaja z pytaniami.
siedzisz w tym biznesie ze tak mowisz czy tak sobie piszesz zeby pisac

@bylembordo: nie, jeżdżę po tych biznesach. Taka gazetka to zwykle śmieć przygotowany x lat wcześniej
nie, jeżdżę po tych biznesach. Taka gazetka to zwykle śmieć przygotowany x lat wcześniej

@Ogau: no tak, to patrzysz przez swoj pryzmat. Ja tez w wiekszosci z tego nie korzystam bo odpalam google maps lub tripadvisora (chociaz ten ostatnio fatalnie dziala). Jednak Niemcy i szczegolnie starsi ludzie maja bardzo duzo pytan o takie rzeczy.
I nie chce drukowanej gazetki - tylko cos online - skanujesz QR kod i masz.