Aktywne Wpisy
ATAT-2 +121
Dla niektórych ten wpis będzie oczywistością ale innym może da do myślenia.
Wykopki - trzymajcie część oszczędności w gotówce.
Moja sytuacja sprzed kilku dni gdy rozliczenie za duży etap budowy przyszło szybciej niż planowałem i musiałem wyczarować 60k na drugi dzień.
Mając podobne doświadczenia tylko z dalekiej z przeszłości uznałem, że to nic trudnego. Wsiadłem w auto i pojechałem do bankomatu z zamiarem zrobienia kilku transakcji po 9k.
Pierwszy bank i zonk
Wykopki - trzymajcie część oszczędności w gotówce.
Moja sytuacja sprzed kilku dni gdy rozliczenie za duży etap budowy przyszło szybciej niż planowałem i musiałem wyczarować 60k na drugi dzień.
Mając podobne doświadczenia tylko z dalekiej z przeszłości uznałem, że to nic trudnego. Wsiadłem w auto i pojechałem do bankomatu z zamiarem zrobienia kilku transakcji po 9k.
Pierwszy bank i zonk
źródło: Screenshot 2024-05-31 at 09.35.03
Pobierz
uncle_freddie +643
Polacy po prostu kochają stare auta, niskie zarobki i życie na wiecznym wynajmie (w mikro klitkach) odc. 624163172
#nieruchomosci #gazetawyborcza #krakow
#nieruchomosci #gazetawyborcza #krakow
źródło: Mieszkanianawlasnosconlyfurrenierzy
Pobierz

po 1 - kobieta ma z 10 sposobów antykoncepcji i prawie wszystkie niemożliwe do zweryfikowania a facet ma tylko jeden sposób więc to na kobietach powinna spoczywać większa odpowiedzialność
po 2 - kobiety się burzą że muszą urodzić bo ciąża ogranicza ich wolność przez 9 miesięcy a alimenty ograniczają wolność przez 20 lat i wszystko spoko bo najczęściej nie dotyczy to kobiet bo to kobiety dostają wyłączne prawa do opieki niezależnie od tego jaką jest matką i jakie ma dobrego warunki... jak nie ma warunków to dostanie pieniądze żeby warunki stworzyć a ojciec jest traktowany jak truteń a nie jak rodzic
po 3 - jeżeli wprowadzić aborcję na życzenie to należy również wprowadzić aborcję prawną dla mężczyzn
dlaczego?
po 4 - jak kobieta chce dziecko a facet nie chce - to jej ciało on nie ma nic do gadania
jak kobieta nie chce a facet chce - to jej ciało on nie ma nic do gadania
czyli znów... facet to truteń i nie może decydować czy jego dziecko się urodzi ale jak się urodzi nie może decydować czy będzie płacić alimenty czy nie
po 5 - kobiety mogą oszukać faceta że wpadły przypadkiem mimo że wcześniej z premedytacją przestały się zabezpieczać a odpowiedzialność poniesie i tak mężczyzna który o tym nie wie i nie ma wpływu na decyzję
więc zakaz aborcji to rozwiązanie które wprowadza równość dla obu płci tylko jeszcze należy wprowadzić sankcję dla kobiet taką jaka funkcjonuje za odmowę obowiązku alimentacyjnego
albo w drugą stronę równość do decydowania o tym czy chce się być rodzicem, ale to nigdy nie chodziło o równość tylko o kolejne przywileje dla witaminek - aborcja na życzenie tak, ale aborcja prawną dla mężczyzn nigdy w życiu
po 6 - paradoksalnie aborcja prawna byłaby korzystna dla dzieci a to podobno wszystko dla ich dobra
#bekazlewactwa #bekazpodludzi #prawo
ale ciekaw jestem czy w przypadku gwaltu aborcja wedlug ciebie powinna byc dopuszczalna?
konfa chce, zeby nie byla mozliwa
Inna kwestia jest taka, ze grozenie lekarzom kara wiezienia, powoduja, ze lekarze ryzykuja bardziej zyciem pacjentki,
bo ostatecznie to ziobro/jakis konfederata bez szkoly beda oceniac jego decyzje
Komentarz usunięty przez moderatora
@Sprus: no nie, to się gwałt nazywa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Sprus: jak tylko faceci zaczną rodzić dzieci to zapanuje
odpowiem ci pytaniem...
jeżeli kobieta zgwałci mężczyznę to mężczyzna ma obowiązek płacić alimenty?
jeżeli chodzi o oskarżenia to powinien być przepis który mówi że fałszywe oskarżenie powinno być karane jak zarzut o który się oskarża
Koncept aborcji prawnej oraz aborcji na życzenie jest uciekaniem od odpowiedzialności, którą kobieta i mężczyzna zobligowali się podjąć w momencie stosunku seksualnego. Oczywiście, że
kobiety mają więcej metod antykoncepcji, większość niewidoczna i niemożliwa do zweryfikowania więc odpowiedzialność na kobiecie powinna być większa w dodatku kobieta ma możliwość oszukania w kwestii zabezpieczania się a takie wprowadzenie w błąd to powinno być kwalifikowane jako przestępstwo doprowadzenia do stosunku podstępem
kobiety chcą prawa do aborcji na życzenie i nie pytania się mężczyzny
Teoretyzujesz jak jehowi
Komentarz usunięty przez autora Wpisu