Wpis z mikrobloga

• 14
@fervi: nie wiem co ty oglądałeś. Ja oglądałem program, w którym Wawer punktuje głosowanie nad ustawą de facto in blanco, jak pyta Lubnauer ile ich pomysły podatkowe będą kosztować. Za to Lubnauer jedynie potrafiła skrzeczeć coś o Mentzenie i Korwinie. Niepoważna baba. Nie nadaje się do wystąpień w takich programach bo nie potrafi mówić na temat.
  • Odpowiedz
@L3stko: No ja nie wiem co ty oglądałeś. W sensie rozumiem, że do konfederatów coś przemawia jak guru powie, ale wydaje mi się, że nie został mocno, ale jednak zmasakrowany i nie zdziwię się jak większość o tym powie.

Po pierwsze - temat jest emocjonujący, a Wawer musi stać przy zaściankowych poglądach.

Po drugie - chociaż w Polsce temat bicia jest "normalny", to coraz więcej osób wie, że jest szkodliwy i są na to
  • Odpowiedz
@L3stko od momentu, gdy trzeba rozmawiać na poważnie i wyjść z konkretami, to konfa zalicza medialnie porażkę za porażką, już o kompromitacji w debacie z Petru nie wspomnę xd
  • Odpowiedz
  • 0
@DrFaithless: no skompromitował się Petru. Żeby ekonomista rwał się do dyskusji o podatkach a nie znał ustawy ordynacja podatkowa albo nie wiedział, że zrównanie wieku emerytalnego powoduje jednak koszty dla budżetu... itd.

Ekonomista Dr Tomasz Makarewicz ładnie go podsumował:

„To, co zaproponował Petru, jest śmieszne. To sugestia małego dziecka, które nie rozumie, jak funkcjonuje dorosły świat”.
  • Odpowiedz