Wpis z mikrobloga

Szukam najtanszego/najkorzystniejszego kredytu hipotecznego.
Moja sytuacja wyglada tak, że szukam domu do 500 000 zł. Mam około 200 000 zł oszczędności i mieszkanie warte około 200 000 zł. Więc po kupnie domu i przeprowadzce sprzedałbym mieszkanie i tymi środkami chciałbym spłacić dużą część kredytu. Z uwagi na to, że mam już mieszkanie to nie łapię się na kredyt 2%.
Który bank ma najkorzystniejszą ofertę, gdzie wyszło by mnie to najtaniej biorąc pod uwagę, że jeśli kupię dom w korzystnej cenie i korzystnie sprzedam mieszkanie co zostanie mi mały kredyt.
#kredythipoteczny #nieruchomosci
  • 12
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@BornToDie69
ile bym mógł na tym zarobić 300- 500 zł miesięcznie to maks przy założeniu że cały czas by ktoś wynajmował, a problemów z tym według mnie dużo więc jak dla mnie nie warto się w to bawić.
  • Odpowiedz
  • 0
@bit1 Pośrednicy mają podobne wynagrodzenie od każdego z banków, więc raczej nie opłaca im się rzucać na 300 zł różnicy, a dostaniesz za jednym podejściem oferty wielu kredytów.
  • Odpowiedz
@bit1 ale mozesz poprosic o oferty z kilku roznych bankow i bedziesz miec porownanie. ew wejdz sobie na strony paru bankow - wiekszosc ma jakies podstawowe kalkulatory. sa tez porownywarki online. i tak jak idziesz do banku to mozesz negocjowac, wiec najlepiej isc do 1 banku a potem z ich oferta do 2giego
  • Odpowiedz
@bit1: Niezależny doradca kredytowy dostaje podobną prowizję co przedstawiciel banku, ale ma oferty z kilku banków i dobierze dla Ciebie odpowiedni kredyt. Pamiętaj, że nic za to nie płacisz. Polecam grupę na fejsie Kredyt hipoteczny - pytania i odpowiedzi, sam brałem kredyt z pomocą jednego z tamtejszych doradców i jestem bardzo zadowolony.
  • Odpowiedz
Który bank ma najkorzystniejszą ofertę, gdzie wyszło by mnie to najtaniej biorąc pod uwagę, że jeśli kupię dom w korzystnej cenie i korzystnie sprzedam mieszkanie co zostanie mi mały kredyt.

@bit1: W takim przypadku warto zwrócić uwagę na oferty banków bez prowizji za udzielenie kredytu oraz bez opłat za wcześniejszą spłatę. Będą to głównie ING, Millennium, mBank.
  • Odpowiedz