Aktywne Wpisy
ArtBB +221
Powiedzcie mi, że to nie jest kasta xD
108 tysięcy na B2B to jakieś ~85 tysięcy złotych netto złotych miesięcznie.
Bardzo dobry chirurg w USA zarobi 600 tysięcy dolarów rocznie. Co daje netto około 350 000 tysięcy (około 29 000 USD miesięcznie), czyli w przeliczeniu 106 tysięcy złotych. Same studia medyczne to tam koszt około 300 tysięcy dolarów.
W
108 tysięcy na B2B to jakieś ~85 tysięcy złotych netto złotych miesięcznie.
Bardzo dobry chirurg w USA zarobi 600 tysięcy dolarów rocznie. Co daje netto około 350 000 tysięcy (około 29 000 USD miesięcznie), czyli w przeliczeniu 106 tysięcy złotych. Same studia medyczne to tam koszt około 300 tysięcy dolarów.
W
źródło: 1000015666
Pobierz
1-1-1-1 +20
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Deweloper, od którego chce kupić mieszkanie krzyknął 10% i trochę zapaliła mi się czerwona lampka, bo z tego co kojarzę maksymalnie taka opłata może wynosić 1% wg ustawy.
#kredythipoteczny #nieruchomosci #deweloperka
Rezerwacja na 45 dni z gwarancją niezmienność ceny.
Czyli w konsekwencji nie będzie umowy deweloperskiej, która mnie chroni. Mam wpłacić 50 tys na poczet samej umowy rezerwacyjnej. Wyczuwam tu przekręt, mimo ze deweloper jest spory.
@Emdowu Ja mam rezerwacyjną z 10% wpłaty, developer w moich oczach to w jednym szeregu można postawić z oszustami. Umowa względem tego co proponował developer się różniła - 3 odmowy z banków vs brak bezpiecznego kredytu rezerwacja anulowana i pełno innych warunków które sam zaproponował a w umowie się nie znalazły. Walka
Raczej odbiorów nie było skoro budowa się nie skończyła.
U mnie flow wygląda tak: rezerwacyjna, deweloperska, przeniesienie własności.