Aktywne Wpisy

toporek1234 +602
Ta komentatorka cały czas mówi BOJSKO zamiast BOISKO zupełnie jak Tomasz Hajto, który równolegle komentuje mecz Jagiellonii Białystok. Sprawdziłem - to Magdalena Śliwa, która urodziła się w Makowie Podhalańskim. Tomasz Hajto również jest z tej miejscowości.
Także w Makowie Podhalańskim najwyraźniej mówi się bojsko na boisko. Taka ciekawostka.
#paryz2024 #mecz
Także w Makowie Podhalańskim najwyraźniej mówi się bojsko na boisko. Taka ciekawostka.
#paryz2024 #mecz

alverini +150

Już chyba to prawie rozgryzłem mam wrażenie że jestem coraz bliżej rozwiązania tego :D
Zainstalowałem WSL2 i ubuntu i teraz na tym trzeba zainstalować composera poprzez 'sudo apt install composer' ale czy trzeba instalować php poprzez 'sudo apt install php' czy nie trzeba bo będę to robić na dokerze i czy dokera trzeba zainstalować na wsl2 ubuntu?
@massejferguson: Nie trzeba ani composer, ani PHP. Oba będą w kontenerze. Instalujesz jedynie wtedy, gdy z jakiegoś powodu chcesz mieć po prostu zainstalowanego PHP i composera w Ubuntu.
Dockera nie instalujesz na linuxie. Ten windowsowy Docker jest zintegrowany z wsl i bez problemu wszystko
curl-em zaciagasz podstawowa paczke (nie potrzebujesz do tego zadnego composera), a potem w vendor/bin/sail up i tyle. To najprostsza konfiguracja, ale tam masz i php i composer