Cała ta sytuacja jest na tyle smutna, że gdyby para nie udostępniła relacji na insta, to prawdopodobnie ten zjeb nie wiedziałby, że są w ogóle w Poznaniu. Gdyby chociaż nie podawali w jakim lokalu są... #poznan
@controll: oczywiście, że masa normalnych ludzi publikuje i robi relacje. Nie rozumiem tylko dlaczego większość z nich robi to od razu gdy są w danym miejscu zamiast później.
@robert_blaszczykowski: plnował to pewnie od dawna i jeżeli by nie wrzucali nic na insta to dopadłby ich w innym miejscu. Ta sytuacja jest jednostkowa i niespotykana. Co jak co ale wstawiając zdjęcie będąc w restauracji pełnej ludzi w centrum miasta ostatnią rzeczą jaką można się spodziewać jest to co się wydarzyło i tak na prawde było to nie do uniknięcia. Jeśli nie wyedy to pewnie za kilka dni czy nawet godzin
@Krupier: o dokładnie, ja jak coś udostępniam to zazwyczaj wieczorem i jak już to nigdy nie dodaje lokalizacji w czasie rzeczywistym, bo nigdy nic nie wiadomo, lepiej być przezornym
@robert_blaszczykowski ja dlatego wszystko udostępniam z opóźnieniem. zdjęcia widoku z hotelu jak mnie w nim już nie ma. z wyjazdów już po powrocie. obiad na mieście - zdjęcie wstawię wieczorem albo innego dnia.
@Aster1981: masa ludzi jak sam napisales to masa, nie oczekuje od nich myslenia. Masa ludzi sra na ulicy (patrzac na Indie). Masa ludzi je niezdrowe jedzenie, masa ludzi pije alkohol, masa ludzi bierze narkotyki. Co to udowadnia? Moze warto przyjac zdrowy sceptycyzm i nauczyc sie wyciagac wnioski. Social Media sluza jedynie do tworzenia reklam i budowaniu rozglosu one nie maja innych zastosowan zreszta one glownie po to zostaly stworzone pod miekki
@controll: prostowalem tylko glupotke ktora napisales, ze nikt normalny nie uzywa w wiekszym zakresie mediow spolecznosciowych. Uzywa ich od lat nawet moje jak i starsze pokolenie, zaczynalismy od FB i naszej klasy; potem doszly kolejne. A dzis w mlodych pokoleniach uzywa ich i sporo zamieszcza juz praktycznie kazdy.
To calkowicie normlane i nie ma w tym nic zlego, nie wiem skad wziales tu jakies "niemyslenie".
@controll: wiem ze nie tylko Twoje. Co w zwiazku z tym? Swiat sie zienia, ludzie korzystaja z rozwoju technologicznego tak by bylo im wygodniej i przyjemniej. Tak samo marudzono na radio, potem na telewizje a potem na gry komputerowe i konsolowe :D
Ba czesc konserwek tak samo jeczy na ogolno dostepny alkohol, dzis tez na narkotyki. Kiedys to samo bylo zyciem bez slubu (byl czas ze bylo zakazane wspolne mieszkanie bez
@Aster1981: Chryste.. pomyliles polityke z zyciem i badaniami naukowymi. Teraz widzisz juz gdzies konserwy? Przytaczasz rozne konteksty w ogole sie do nich nieustosunkowujac, prawodpodobnie chcac mi cos zareklamowac czarne albo biale? Lewo albo prawo? Ocenic dobrze albo zle? I jeszcze twierdzisz ze przy tym te 'social media' sa spoko? Kto cie nauczyl takiego oceniania i idealizowania?
@controll: nie pisalem nic o polityce, tylko o sprzeciwie konserwatywstow wobec zmian w spoleczenstwie.
Media spolecznosciowe nie tyle sa spoko co sa rewelacja. Tzn dzis czesc ludzi juz tego nie widzi, bo staly sie czyms powszechnym i zwyczjanie czescia naszego zycia; jednym z wielu narzedzi. Pamietam czas gdy wchodzily i jakie to bylo "wow".
Tak wtedy jak teraz mozliwosc utrzymywania kontaktow z znajomymi z szkoly sredniej i studiow oraz rodzina, niezaleznie
#poznan
@graf_zero: Zareagował na FB na ich wpis o narzeczeństwie.
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora
@controll: oczywiście, że masa normalnych ludzi publikuje i robi relacje. Nie rozumiem tylko dlaczego większość z nich robi to od razu gdy są w danym miejscu zamiast później.
Co to udowadnia? Moze warto przyjac zdrowy sceptycyzm i nauczyc sie wyciagac wnioski. Social Media sluza jedynie do tworzenia reklam i budowaniu rozglosu one nie maja innych zastosowan zreszta one glownie po to zostaly stworzone pod miekki
Uzywa ich od lat nawet moje jak i starsze pokolenie, zaczynalismy od FB i naszej klasy; potem doszly kolejne. A dzis w mlodych pokoleniach uzywa ich i sporo zamieszcza juz praktycznie kazdy.
To calkowicie normlane i nie ma w tym nic zlego, nie wiem skad wziales tu jakies "niemyslenie".
Tak samo marudzono na radio, potem na telewizje a potem na gry komputerowe i konsolowe :D
Ba czesc konserwek tak samo jeczy na ogolno dostepny alkohol, dzis tez na narkotyki. Kiedys to samo bylo zyciem bez slubu (byl czas ze bylo zakazane wspolne mieszkanie bez
Media spolecznosciowe nie tyle sa spoko co sa rewelacja. Tzn dzis czesc ludzi juz tego nie widzi, bo staly sie czyms powszechnym i zwyczjanie czescia naszego zycia; jednym z wielu narzedzi. Pamietam czas gdy wchodzily i jakie to bylo "wow".
Tak wtedy jak teraz mozliwosc utrzymywania kontaktow z znajomymi z szkoly sredniej i studiow oraz rodzina, niezaleznie