Wpis z mikrobloga

Co może być przyczyną że mój vape się nie ładuje? Nie działa ani przez USB w kompie ani przez ładowarkę do telefonu. Wcześniej ładował się słabiej i szybciej bateria się rozładowywała, a dzsiaj w ogóle nie reaguje na podłączenie. Model to vaporesso target mini 2.
#vape #epapierosy #elektronika
  • 24
  • Odpowiedz
@kurd3: pewnie #!$%@?łeś baterie/elektronike ładując przez port usb¯\(ツ)/¯, chinczycy są znani z tego że w epapierosach układy ładowania są zrobione po kosztach i wszystko więcej niż 0.5A z usb 2.0 będzie smażyć elektronike a producent tutaj zapewnia nawet 2A fast charge więc pewnie #!$%@? po bateri i układzie ładowania i jedno z dwóch nie wytrzymało.
  • Odpowiedz
@Kryspin013 nie mam żadnego miernika. I niby czym go miałam #!$%@?ć?

@kurd3: no to tym bardziej, bez miernika to co ci mają napisać? xD

I nie musiałaś nic #!$%@?ć. Równie dobrze chinol mógł tam dać gówniany układ łądowania który się przegrzewał aż w końcu się spalił - bo np kupiłaś jakieś tanie gówno; Albo aku siadł; Albo woda się skondensowała na elektronice, doszło do korozji i np ścieżki są
  • Odpowiedz
@kurd3: Bateria jest wbudowana, jak nie masz żadnych narzędzi do zabawy z elektryką (miernik, ogumione śrubokręty i lutownica) to nawet nie ma po co, możesz sobie tylko zaszkodzić (baterie LiPo to nie jest zabawka).

I niby czym go miałam #!$%@?ć?

Pięknie reklamowanym przez producenta szybkim ładowaniem 2A, bo co jak co ale nawet jak miałem dobry układ szybkiego ładowania to o ile elektronika nie szła na śmieci po parunastu ładowaniach
  • Odpowiedz