Aktywne Wpisy
Szychasekk +191
#tinder
Coraz mocniejsze te baby na tinderze, dzieciaka mi już zrobili to teraz masz mi ogarnąć dom, bo ja pracuje w drogerii i mam #!$%@? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Coraz mocniejsze te baby na tinderze, dzieciaka mi już zrobili to teraz masz mi ogarnąć dom, bo ja pracuje w drogerii i mam #!$%@? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pan_Janusz +84
Podobno PIS rozważa zmianę nazwy partii. Środowisko Morawieckiego chce żeby nazywali się Biało-Czerwoni xDD
Macie może jakieś swoje propozycje?
#sejm #bekazpisu #bekazprawakow
Macie może jakieś swoje propozycje?
#sejm #bekazpisu #bekazprawakow
sytuacja 1,5 roku później:
- jeden za 2,9 mln
- drugi za 2,4 mln
tzw. "muszę sprzedać" vs "nie ma chętnych? to cena w górę"
( ͡° ͜ʖ ͡°)
myślę że przy takich kwotach nie rozmawiamy o ludziach co się posiłkuje kredytem w jakimś znaczacym stopniu, śpią na kasie i kupują za gotówkę lub obsługa tego kredytu (w zakresie 10-90%) nie jest dla nich problemem i tyle... ale oni nie siedzą na wykopie tylko są zajęci koszeniem kasy.... i jest ich sporo, np. 3/4 lekarzy dentystów dorbych koderów, prawników wszelakich, od small to big biznes. jest ich w społeczeństwie jakieś
@del855: o nawet nie wiedziałem, że dla co drugiego Polaka wydawanie 3 milionów PLN to jest jak zakup chleba na kanapki. Dzięki, nigdy bym nie podejrzewał, że w tej Polsce jest tak dobrze.
10-15% przekładasz na "co drugi"?
no to się nazywa rozwarstwienie spoleczne, w latach 90 coś nieznanego bo wszyscy mieli podobnie czyli tyle co nic (nie licząc "uprzywilejowanych"), a teraz mają różnie.
średnio dla Polaka 3mln za dom to kosmos, dla top 10-15% jest to jak najbardziej w zasięgu, nie wiem co w tym jest dziwnego.
to ponoć duże stare domy są bezwartościowe a teraz problem z podąża ;) albo generalka podzialem na 2 domy, lub zroenianie z ziemia i stawianie nowego, bo cena domów z lat 90 i wcześniej z grubsza pokrywa się z cena działki w tym miejscu... dobre miejsca na dom wiaodmo że się skończyły, tak jak działki w centrum miasta pod budynki wielomieszkalne, ale to się nazywa rozowj miasta... dziś ktoś może budować