Wpis z mikrobloga

Rozumiem wspierać i pomagać Ukrainie, ale żeby białoruska tv rzetelniej przedstawiała temat, niż polska telewizja, to dajcie spokój, kto to widział

#wojna #rosja #ukraina #polska
mial85 - Rozumiem wspierać i pomagać Ukrainie, ale żeby białoruska tv rzetelniej prze...
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 68
@robertkk: nie chce nic mówić ale Ukraina sama sobie po części jest temu winna bo nie robi nic w tym kierunku żeby ruskim tego asa z ręki wytrącić
  • Odpowiedz
@mial85:

Rozumiem wspierać i pomagać Ukrainie, ale żeby białoruska tv rzetelniej przedstawiała temat, niż polska telewizja, to dajcie spokój, kto to widział

No widział, widział, jak było r0skom trzeba, to schowali upa na 60 lat do szafy, a jak jest okazja poróżnić sąsiadów i coś na tym ugrać, to trupa się wyciąga na nowo.
  • Odpowiedz
@robertkk: ehh Puźniki to nie Wołyń to raz , dwa IPN nie ma prawa tam być i skoro się zaczeły to serio 1 wioska ? Dlaczego nie 1500 ? I widać Ukraińską prace bo szukają szukają i coś znaleźć ciał nie mogą bo już by pro ukrainskie strony skakały z radości a jak wiemy z dokumentów ciała od 60 - 80 leżą w zbiorowej mogilie obok cmentarza
  • Odpowiedz
  • 0
@Kierowca-ufo: trupa można zakopać kilkoma decyzjami politycznymi ze strony ukraińskiej ale nie ma na to chęci zamiast tego sa decyzje by nadawać ulicom nazwę Bandery i Szuchewycza
  • Odpowiedz
@mial85: Jak dla mnie to mogą nawet i ze swastyką biegać - ich cyrk ich małpy. Mnie chodzi tylko o sprawiedliwość i przez te 500+ dni strona Polska oddała wszystko co mogła przekazać (fakt część sprzętu to był złom) ale każdy ten złom potrafił jeszcze strzelać , strona Ukrainska p--------a o przyjaźni więc myślałem że doczekamy się zamknięcia ran historycznych , ale jak zawsze Polscy politycy nic nie potrafią zrobić
  • Odpowiedz
@mial85:

i tak w dalszym ciągu są bardziej rzetelne niż polskie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zawsze mam problem w rozróżnieniu czy pasek orginalny czy z generatora xD To wiele mówi o rzetelności TVP...
  • Odpowiedz
  • 1
@Aquamen: to akurat autentyk ale rozumiem Cię sam często się daje złapać co już dużo mówi o naszym państwie w jakim kierunku zmierzamy, że konkurujemy z Białorusią na propagandę, dobrze że jest to UE i ciśnie tych pisiorów bo inaczej by sobie już tu zrobili taki folwark jak kartofel
  • Odpowiedz
@BezczelnyHusarz: No właśnie nieprawda. Nasz IPN w tej odpowiedzi szefowi ukraińskiego IPN wymienił zdaje się 5 wniosków, które Ukraina obecnie blokuje, a chyba nawet nie wszystkie dotyczą ofiar zbrodni wołyńskiej.
Przeprowadzenie ekshumacji w setkach miejsc to jest zadanie nawet nie na lata a na dekady i gdyby nawet nikt tego nie blokował, to nie ma takich mocy przerobowych, żeby to przeprowadzić, więc nikt o to nie wnioskuje, bo to bez
  • Odpowiedz
  • 0
@BezczelnyHusarz: dokładnie, a wszystkim ukraińskim wyjcom którzy płaczą że musimy Ukraińcom wchodzić w dupe po całości przypominam że można być takim krajem jak Rumunia, której też zależy żeby Ukraina wygrała i żeby był spokój na Morzu Czarnym a jednocześnie zachować rigcz zresztą wgl Rumunia dzięki temu że ma bardziej ogarnięty rząd ma o wiele lepsze umowy z USA i są poważniejszym partnerem niż ten pisowski śmietnik
  • Odpowiedz
@mial85: no XD ciekawi mnie czy zielenski ogladal to i czy pomyslal "kurcze moze te poliaki maja racje" czy jak zwykle wyjbane eeessaaaa XD

czekaja grzecznie na niemcow i usa, tamci nawet po wojnie tego rozgrzebac nie pozwola
  • Odpowiedz
  • 0
@twardy_kij: wiadomo że nie ale trzeba wyjaśniać ukraińskich napinaczy którzy zapomnieli o tym że jesteśmy Polakami i interes Polski powinien być dla nas numer jeden w każdej sytuacji
  • Odpowiedz