Wpis z mikrobloga

#php #laravel
Złożyłem CV do firmy programistycznej i przysłali mi zadanie. Które miało termin który miną pół roku temu xD i od pół roku nic nie udało mi się osiągnąć ponieważ pracowałem za grosze u janusha biznesu i za bardzo czasu na to nie miałem :( teraz siedzę na bezrobociu i staram się zmienić swój los poprzez rozwiązanie tego zadania w celu przećwiczenia.
W zadaniu mam napisane tak w KEY NOTES:

Laravel's default config system has been replaced with the cascading config system (from Laravel 5) Files from /config/<environment>/ override the defaults from /config/ Environment is best to be set via APP_ENV=local environment variable or --env=local artisan command option For simplicity, frontend part has been removed completely, so you will start from scratch.

najpierw próbowałem to zrobić przez xampa ale pojawiała mi się wiadomość że bez memcache nie pójdzie. teraz robię przez homestead i też nie idzie i nie wiem czemu, jak odpalam stronę którą mam zapisaną w homestead.yaml to pojawia mi się:

502 Bad Gateway nginx/1.18.0 (Ubuntu)\

Co ja mam zrobić? od czego zacząć? bo już sam nie wiem co mam robić a robię to już od 2 tygodni i tylko błądzę po omacku i nie wiem co mam robić :(
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@massejferguson: tak, masz masę tutoriali, mase gotowych obrazów do wykorzystania a samemu stworzenie całego środowiska jest banalnie proste, a jak by nie patrzeć to znajomość dokera też będzie ci potrzebna
  • Odpowiedz
@massejferguson: bo jak zaczniesz pracować w zespole to używa się dockera przeważnie żeby było zawsze jednolite środowisko, używa się go w zasadzie wszędzie wiec jak kiedyś trafisz na jakieś problemy to znajdziesz rozwiązanie i zawsze możesz sobie je dostosować jak chcesz
  • Odpowiedz