Wpis z mikrobloga

Po ostatnim update mój #sgs3 zachowywał się jakby w tle wykonywał obliczenia dla LHC - słowem lagował niesamowicie. Dziś postanowiłem w końcu z tym skończyć i zainstalowałem #cyanogenmod Wnioski na tą chwilę:

- byłem w szoku, że instalacja poszła tak latwo (instalacja apk + program na win)

- po ~2h używania zero lagowania - telefon odżył!

- CM automatycznie zainstalował mi wszystkie aplikacje jakie miałem - wielki plus!

- Aplikacja aparatu daje radę, bałem się że stracę szybkość wykonywania zdjęć jaką oferował touchwiz, ale się myliłem.

Już wiem, że kolejnym telefonem będzie coś z czystym androidem albo z CM - choćby Oppo N1 ;)

#android #cm #galaxys3
  • 14
  • Odpowiedz
@vegat: Mam tą samą sytuację po aktualizacji, muli niemiłosiernie. Jako, żem lama w kwestii telefonów powiedz mi, co się dzieje po takiej "reinstalacji" z kontaktami, wiadomościami, zdjęciami itp? Nie chce mi się robić backupów, a coś zrobić z telefonem muszę, bo drażni:/
  • Odpowiedz
@Kukuror: Kontakty jak masz wpięte do konta google to spokojnie przechodzą. Dane z karty SD zostają w całości (dla pewności możesz sobie ją wyjąć na czas instalacji) - ja i tak mam backup danych na Google Plus. Wiadomości zniknęły, też się tym martwiłem, no ale szczerze - ile razy czegoś szukałeś w archiwum wiadomości? :D Miałem zapisane jakieś 10k smsów (od początku posiadania SGS3 nie skasowałem ani jednego) i jakoś mnie
  • Odpowiedz
@Kukuror: Zawsze możesz użyć aplikacji do backupu aplikacji wraz z ich danymi (save z gry, sms, etc.) Masz do wyboru : Titanium Backup Lub Helium. Helium w darmowej wersji pozwala na backup jedynie na karte SD lub na komputer, pro ma backup do dropboxa, goole drive etc, możliwość zaplanowania backupu etc.
  • Odpowiedz
@parsiuk: po reboocie nagrałem blisko 4min filmu i teraz działa, dziwne. Tak czy inaczej wiem już, że na tel jako kamerze polegać teraz nie mogę :P
  • Odpowiedz