Wpis z mikrobloga

Mounta odpuścili, Kane'a odpuścili i co teraz wszystkie ręce na pokład żeby sprowadzić Onane, a De Gee tak o odpuścić po 12 latach? Jeszcze ten cyrk ze sprzedażą klubu XD a liczyłem, że po przyjściu Ten Haga to już z górki, eh nie jest łatwe bycie kibicem #united
  • 9
@kshmir: Odpuszczenie Mounta za tą kwotę to dobry krok. Płacenie 100 mln+ za Kane też raczej nie byłoby rozsądne. Sprawa kontraktu De Gea straszny smród ze strony zarządu, ale to już czas się rozstać i Onana to raczej dobry wybór na zastępstwo.

Najgorzej, że całe przejęcie klubu się ciągnie przez chciwość Glazerów i nawet w ostatnie miesiące zarządzania klubem chcą go wyruchać bez mydła. Chciałbym, żeby też ludzie od transferów szybciej
@kshmir: nie odpuścili Mounta tylko nie chcą płacić śmiesznych pieniędzy za typa w słabej formie z rocznym kontraktem. Kane w sumie to samo + wiek + Spurs pewnie nawet nie chce sprzedawać rywalom a Kane specjalnego powodu żeby przechodzić akurat do united też nie ma, bo niby po co, trofeów żadnych gwarancji nie ma. Prędzej pójdzie do bayernu
@kshmir: @jaqqu7 @dullboy

Jeśli wierzyć źródłom to mamy jakieś ~120 milionów euro na wydanie (kwota się zwiększy, jeśli zaczniemy sprzedawać) Sam Kane kosztowałby nas dużo więcej, dlatego transfer upadł. Mount nie został odpuszczony, ale na ten moment United nie zamierza wydawać 65 milionów euro na typka po słabym sezonie i z rocznym kontraktem.

Martwi mnie natomiast sprawa z Dawidem. Onana to bardzo dobry bramkarz, nowoczesny, świetnie gra nogami, na pewno w
@Danzuo: @dullboy @jaqqu7 faktycznie macie rację, a mój post był pisany trochę za bardzo pod wpływem emocji no ale jak tu się denerwować jak rywale się zbroja, a u nas narazie cisza i jeszcze znaki zapytania nad De Gea i właścicielami klubu. Tez jestem zdania, że nowy bramkarz będzie nam potrzebny w najbliższym czasie ale tak jak pisał Danzuo w tym okienku priorytety powinny być inne, a potraktowanie tak De Gei
@kshmir: Nowy bramkarz to imo jest priorytet obok napastnika. De Gea swoimi problemami w rozegraniu kosztował nas przynajmniej trzy mecze, a w innych często komplikował życie. Przez to nasza linia musi być niższa i gracze w defensywie nie mogą sobie pozwolić na bardziej agresywny pressing. Kocham Davida za te wszystkie lata, ale nowy GK, to mus - jednocześnie rozstanie z nim po tylu sezonach powinno być przeprowadzone z większym szacunkiem wobec